Η υποτιθέμενη εξομολόγηση στα σχολεία και ο πραγματικός κίνδυνος για την κοινωνία μας

Η υποτιθέμενη εξομολόγηση στα σχολεία, η “προοδευτική” χριστιανοφοβία και ο πραγματικός κίνδυνος του “πολυπολιτισμού” για την Ελληνική κοινωνία.

Αναδημοσιεύω από ηλεκτρονική λίστα συζητήσεως του Διαδικτύου ένα ψύχραιμο σχόλιο για το περιέργως ανακύψαν θέμα της εξομολογήσεως στα σχολεία. (Όπως όλοι μας σχεδόν, ούτε καν ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο (και ναι, μού φαίνεται χαζό, και λανθασμένο), αλλά οι “προοδευτικοί” είναι ικανότατοι στο να κατασκευάζουν θέματα εκεί που δεν υπάρχουν, προωθώντας τα σχέδια του “πολυπολιτισμού”.) Απάντηση στην πλημμύρα της “προοδευτικής” χριστιανοφοβικής κινδυνολογίας και επισήμανση ενός σημαντικότατου για το μέλλον της Πατρίδος μας κινδύνου.

Ο αρθρογράφος είναι γνωστός μου, μεταπτυχιακός σπουδαστής στην Αγγλία, Έλλην αρχαιόθρησκος στο θρήσκευμα. Γράφει, λοιπόν:

«Άκουσα πρόσφατα πως θα καταργηθεί η εξομολόγηση στα σχολεία και, αν και δεν είμαι αντίθετος με αυτό το μέτρο [σ.σ. τής καταργήσεως], θα ήθελα να γράψω κάποια πράγματα επί του ζητήματος.

»Θα αρχίσω από τα πλέον βασικά. Προσωπικά έχω ξεκόψει τις επαφές μου με την εκκλησία και κάθε version του χριστιανισμού από την εφηβική ηλικία. Με εξαίρεση το μάθημα των θρησκευτικών (το οποίο με τον τρόπο που διδάσκεται το βρίσκω περισσότερο επιζήμιο για τα συμφέροντα της εκκλησίας, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα), τον αγιασμό και κάποιες επισκέψεις στην εκκλησία της περιοχής (στις οποίες έτσι κι αλλιώς έκανα κοπάνα) δεν θυμάμαι καμμία άλλη επιρροή οποιασδήποτε οργανωμένης θρησκείας στο σχολείο. Για την ακρίβεια ουδέποτε θυμάμαι κανέναν να μου πρότεινε να εξομολογηθώ στο σχολείο ή και ακόμα να μου ανέφερε ότι έχω τη δυνατότητα να κάνω κάτι τέτοιο.

»Όπως είπα και πριν, δεν είμαι κατά της καταργήσεως της εξομολογήσεως στα σχολεία, αυτό όμως που με προβληματίζει είναι τα επιχειρήματα που άκουσα για τον λόγο για τον οποίον πρέπει να καταργηθεί. Το κυριότερο όλων ήταν ότι επειδή υπάρχει μεγάλος αριθμός αλλοθρήσκων πλέον στα σχολεία είναι τάχα προσβλητικό για αυτούς να υπάρχει ο θεσμός της εξομολόγησης, ακόμα και προαιρετικά. Δηλαδή, αν αύριο κάποια αλβανάκια ενοχλούνται από τις αναφορές περί τουρκαλβανών στην Ιστορία, θα πρέπει να αλλάξει το μάθημα της Ιστορίας της πλειοψηφίας και του Ελληνικού κράτους, για να μην αισθάνεται άσχημα η μειοψηφία. Εάν οι όποιοι τούρκοι μετανάστες ενοχλούνται απο την εορτή της απελευθέρωσης κάποιας πόλης κατά την Επανάσταση του 1821, θα διαμαρτυρηθούν ότι είναι προσβλητικό προς αυτούς. Πού μπορεί να οδηγήσει αυτή η σχιζοφρενής λογική;

»Ας δούμε ένα παράδειγμα από τις ΗΠΑ. Ως γνωστόν η Βοστόνη κατοικείται κυρίως από Ιρλανδούς μετανάστες. Δυστυχώς για αυτούς, κάποια χρόνια πριν άρχισαν να εισρέουν στις περιοχές τους μαύροι. Οι τελευταίοι φαίνεται ότι άρχισαν να ενοχλούνται από την λευκή πλειοψηφία της Βοστόνης και από τον τρόπο που αυτή η πλειοψηφία τίμούσε την καταγωγή της. Σε πολλά σπίτια και κυρίως σε καθολικές εορτές υπήρχε το παραδοσιακό σύμβολο του ιρλανδικού έθνους, το shamrock (το κοινό τριφύλι). Έτσι ξεκίνησε εκστρατεία από τους “προσβεβλημένους” μαύρους και τους συμμάχους τους για να χαρακτηριστεί το shamrock ρατσιστικό σύμβολο (αντίστοιχο της σβάστικας) και προσβλητικό για τις μειονότητες της Βοστόνης! (Αξίζει βέβαια εδώ να παρατηρηθεί πως οι μη-ιρλανδοί λευκοί, οι ασιάτες και οι εβραίοι δεν φάνηκε ποτέ να ενοχλούνται από αυτό το ιρλανδικό σύμβολο· μόνο οι “καταπιεσμένοι” μαύροι “προσβάλλονταν” από την θέα του τριφυλλιού).

»Ευτυχώς βέβαια τελικά το τριφύλλι δεν χαρακτηρίστηκε ως σύμβολο μίσους και καμμία 80χρονη γιαγιά δεν βρέθηκε στη στενή, για πρόκληση φυλετικού μίσους, επειδή έβαλε ένα τριφυλλάκι στο παράθυρό της στη γιορτή του Αγίου Πατρικίου. Παρόλα αυτά, το σύμβολο δεν εμφανίζεται πλέον ούτε σε μεγάλα καταστήματα ούτε σε δημόσιους χώρους.

»Με άλλα λόγια, στο όνομα των δικαιωμάτων της μειοψηφίας, θα πρέπει να αλλάζει η πλειοψηφία. Αντί δηλαδή να γίνεται το αυτονόητο, η προσαρμογή της μειοψηφίας στην πλειοψηφία, η κοινωνία η ίδια θα πρέπει να μεταλλαχθεί για να προσαρμοστεί στα μέτρα και σταθμά της εισβάλλουσας μειοψηφίας. Ο μουσουλμάνος μετανάστης ενοχλείται από την εξομολόγηση στα σχολεία, άρα να την καταργήσουμε. Ας αναλογιστούμε τι θα γίνει στο μέλλον στην Ελλάδα, εάν συνεχιστούν αυτές οι πρακτικές…»

Διαφημίσεις

Ἐτικέττες: , , ,

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...