«ΑΛΦΑΒΗΤΟΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΕΥΡΗΜΑ» και γελοιότητες περιγλώσσιων συμπλεγματικών

Για τον νέο εμπρησμό του βιβλιοπωλείου Γεωργιάδη από τους ακροαριστερούς, έγραψε ο Τουρκοφάγος. Εγώ σημειώνω την περίεργη σύμπτωση του εμπρησμού με το μένος, τις τελευταίες ημέρες, κάποιων ανορθόγραφων και προγλωσσικών αριστεριστών γλωσσοκτόνων στο Διαδίκτυο. Εάν υπάρχει ή όχι σχέση, αρμόδιες είναι οι αστυνομικές αρχές να τό ερευνήσουν.

Οι “περιγλώσσιοι”, λοιπόν, άλλη δουλειά δεν έχουν, εδώ και μερικές ημέρες, να ασχολούνται με μία μπαρούφα που μπορεί να έγραψε τώρα η Τζιροπούλου και άλλη μία που έγραψε πριν… είκοσι χρόνια ο Πλεύρης για το Ελληνικό ή κατ’ άλλους Φοινικικό αλφάβητο. Γιατί άραγε;

Εδώ κινδυνεύουμε να χάσουμε σε λίγα χρόνια και αυτό το αλφάβητο (φοινικικής προελεύσεως ή μη) και την γλώσσα που έχουμε (όπως μερικοί εξ αυτών επιδιώκουν και επαγγέλλονται ρητώς και σαφώς, ακόμη και σε επίσημες διακηρύξεις τους), κι αυτοί εκεί, κολλημένοι.

Βεβαίως όταν αυτοί εκτοξεύουν λεκτικές βόμβες κατά του Γεωργιάδη στο Δίκτυο, κάποιοι άλλοι, όχι πολύ διαφορετικών απόψεων, εκτοξεύουν πραγματικές, εμπρηστικές βόμβες. Όλως τυχαίως.

Τα σχόλιά μου πάντως, από εχθές το βράδυ, δεν δημοσιεύθηκαν. Τά δημοσιεύω εγώ εδώ, λοιπόν (και έχει και συνέχεια):

———————————————————————-

Δεν τό διάβασα το βιβλίο της κυρίας Τζιροπούλου-Ευσταθίου (τό είδα, αλλά δεν μού εκέντρισε επαρκώς το ενδιαφέρον), αλλά, εσείς, τόσο σημαντικό και αξιομνημόνευτο τό βρήκατε, και τόσο πολύ σάς πόνεσε, που ασχολείστε τόσες μέρες με αυτό;

Να σάς πληροφορήσω, λοιπόν, ότι οι προσπάθειές σας έπιασαν τόπο. Οι “γνωστοί-άγνωστοι” του… ενόπλου τμήματος της παρακρατικής σας συμμορίας βανδάλισαν και έκαψαν, προκαλώντας σοβαρές ζημιές, για μία ακόμη φορά, εχθές το βράδυ, το βιβλιοπωλείο του εκδότου κ. Γεωργιάδη.

Μπορείτε να είστε υπερήφανοι για την παρακρατική αλητεία σας. Να χαίρεστε το κατόρθωμά σας, νεοταξικά φασιστόμουτρα. Χτυπώντας σαν κλέφτες στο σκοτάδι, και με την προστασία της αστυνομίας και του σάπιου και αφελληνισμένου κομματικού κατεστημένου, νομίζετε ότι θα σωθείτε από το προδιαγεγραμμένο τέλος σας. Αλλά το Φως του Ελληνισμού είναι πολύ δυνατότερο από τις μολότοφ, τις βόμβες και τις σφαίρες σας.

Η αριστερο – νεοφιλελευθεροδεξιά τρομοκρατία του σάπιου κομματικού κατεστημένου δεν θα περάσει.

ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ

———————————————————————-

Αν και σε υποκριτές που με τα λόγια, στα φανερά (“φανερά”· λέμε τώρα), …μπλογκάρουν, και στα κρυφά, την νύχτα, στέλνουν τα παρακρατικά συντρόφια τους να καίνε βιβλιοπωλεία, πρέπει άλλη αντιμετώπιση, δεν θα γλυτώσετε κι εδώ πέρα.

Νομίζετε ότι σάς διαβάζουν αφελείς και χάφτουν την προπαγάνδα σας. Είστε πολύ γελασμένοι.

Είναι πολύ εύκολο να παίρνετε το πιο αδύναμο επιχείρημα από την πιο αδύναμη έκδοση από κάποιο από τις εκατοντάδες ελληνοκεντρικών (πραγματικών ή και ύποπτων) που κυκλοφορούν, και να κάνετε τους έξυπνος. (Μάλιστα, δεν θα μέ εξέπληττε καθόλου εάν αποκαλυπτόταν σε μερικά χρόνια ότι μερικοί από τους γνωστούς “ελλαδέμπορους”, “ουφολόγους”, “δωδεκαθεϊστές” και κάθε καρυδιάς καρύδι -δεν αναφέρομαι φυσικά στις ως επί το πλείστον αξιόλογες και με ιστορία εκδόσεις Γεωργιάδη-, χρηματοδοτούνται από την CIA ή κάποια άλλη ανάλογη πηγή. (Εδώ που τά λέμε, αυτό δεν θα μέ εξέπληττε ούτε εάν αποκαλυπτόταν και για εσάς.) Είναι κλασσική μέθοδος χειραγωγήσεως και στρεβλώσεως ενός κινήματος, στην περίπτωσή μας του κινήματος εθνικής αφυπνίσεως που συνεπήρε τον Ελληνισμό από την δεκαετία του ’90, και προφανώς κάποια διεθνή συμφέροντα δεν θα ήθελαν το κίνημα αυτό να αποκτήσει και πολιτική έκφραση και δράση που θα ανέτρεπε κατεστημένα…)

ΦΤΗΝΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ, ΔΟΛΙΕΣ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ

———————————————————————-

Πρέπει να καταλάβετε, εάν κάποιοι από εσάς είστε πράγματι αγαθών προθέσεων και σάς έχω παρεξηγήσει -οπότε σάς ζητώ συγγνώμη- (καλά, ορισμένοι από τους θαμώνες σας είναι δεδηλωμένοι αρνησιπάτριδες και ανθέλληνες· γι’ αυτούς δεν τίθεται θέμα, τό δηλώνουν και μόνοι τους ότι είναι προδότες – μιλώ όμως για τους άλλους), ότι παίζετε το παιχνίδι ανθελληνικών συμφερόντων.

Λες και το ζήτημα σήμερα για τον Ελληνισμό είναι εάν εφεύραμε το αλφάβητό μας το 800 π.Χ. χρησιμοποιώντας το φοινικικό συλλαβάριο.

Λες και το θέμα δεν είναι ότι, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ, ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ή ΟΧΙ! (Ήδη τό κουρέψαμε φασιστικώς με την ψιλή, και τό αφήσαμε άτονο και απνευμάτιστο.)

ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΛΑΤΙΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ!

ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΑΓΛΛΟ-ΑΠΟΙΚΙΑΚΑ!

ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΕΞ ΥΜΩΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ!

Και τολμάτε να μάς μιλάτε για το Ελληνικό αλφάβητο; Ποιο αλφάβητο, αυτό που θέλετε να καταργήσετε;

Ή γι’ αυτό ακριβώς και τα περί Φοινίκων και δεν συμμαζεύεται; Υποψιάζομαι ότι δεν σάς ενδιαφέρει η ιστορική αλήθεια. Και σ’ αυτό το θέμα και σε άλλα σημαντικότερα, άλλο είναι εκείνο που επιδικώκετε. “Να ρε παιδιά, δεν είναι Ελληνικό, ούτε το αλφάβητο, ούτε η καταγωγή σας, ούτε η γλώσσα σας, ούτε η γη σας, ούτε η ιστορία σας. Ξένα είναι, και τυχαία.” Άρα -θέλετε να υποβάλετε δολίως την ιδέα- δεν πειράζει και να τά καταργήσουμε…

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΙΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ

———————————————————————-

Πόσο θρασείς προπαγανδιστές μπορείτε να είστε; Τουλάχιστον την προπαγάνδα σας κάντε την λίγο έξυπνα, μην γράφετε γελοιότητες -ανελλήνιστες γελοιότητες, που δεν στέκουν ούτε λογικά- όπως το παρακάτω:

Στη δεύτερη παράγραφο ο Άδωνις Γεωργιάδης γράφει:
«Από τα σχολικά μας ήδη χρόνια όλοι έχουμε διδαχθή ότι το Αλφάβητον αποτελεί μία εφεύρεση των Φοινίκων, που εισήχθη στην Ελλάδα από τον Κάδμο».
Ο Ά. Γεωργιάδης έχει μπερδέψει τελείως τα πράγματα. Κατ’αρχήν, το αλφάβητο με τη σημασία της αλφαβητικής γραφής αποτελεί επινόηση των Ελλήνων. Απλώς οι Έλληνες χρησιμοποίησαν σαν πρώτη ύλη μερικά φοινικικά σύμβολα, προκειμένου να περάσουν από το συλλαβογραφικό στο αλφαβητικό σύστημα γραφής. Αυτά τα φοινικικά σύμβολα κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν επινοηθεί από τους ίδιους τους Φοίνικες και έχουν προέλευση αιγυπτιακή. Επομένως, με όποια σημασία κι αν χρησιμοποιεί τη λέξη Αλφάβητον ο Γεωργιάδης, το αλφάβητο δεν αποτελεί «εφεύρεση των Φοινίκων».

Μα καλά, Ελληνικά καταλαβαίνετε;

Άκου “ο Γεωργιάδης έχει μπερδέψει τα πράγματα”!

Εσείς, έχετε μπερδέψει τα πράγματα, εσείς! Ο Γεωργιάδης, την μπαρούφα που πιπιλίζετε εσείς αναφέρει!

Ε ναι, μπαρούφα είναι! Το παραδέχεστε και μόνοι σας!

Αυτήν την μπαρούφα μαθαίνουμε όλοι στο σχολείο, ρε όρνια, αυτήν την μπαρούφα ακριβώς!

ΦΟΙΝΙΚΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ.

Αυτό μαθαίνουμε.

Και έρχεστε τώρα και μόνοι σας, και λέτε ότι το φοινικικό αλφάβητο, το οποίο όπου σταθούμε και όπου βρεθούμε μάς πρήζετε ότι τό πήραμε από τους Φοίνικες, δεν είναι καν αλφάβητο! Αλλά δεν είναι καν Φοινικικό! (Μήπως και οι Φοίνικες από όπου τό πήραμε δεν ήταν ούτε αυτοί τόσο Φοίνικες; Ποιος ξέρει…)

Δεν ντρέπεστε λίγο;

Αναγκαστήκατε, κατόπιν πιέσεων των αδέσμευτων Ελλήνων επιστημόνων, να αρχίσετε να τά μασάτε, και, αντί να ζητήσετε και συγγνώμη που μάς πρήζατε με το “φοινικικό αλφάβητο”, μάς λέτε ότι ο… Γεωργιάδης τά μπερδεύει!

Ντροπή!

———————————————————————-

Περιγλώσσιε, είσαι και άσχετος.

Για το γράμμα Ν υπήρξε συγκεκριμένη έρευνα, ξένων επιστημόνων. Το ότι εσύ δεν τήν έχεις ακουστά, δεν σού δίνει το δικαίωμα να μιλάς για φαντασιοπληξίες. Αφού έγραψες το πρώτο γελοίο σχόλιό σου υποθέτοντας ότι η έρευνα δεν… υπάρχει, γυρίζοντας σελίδα, είδες ότι η Τζιροπούλου τήν ανέφερε συγκεκριμένα, και γελοιοποιήθηκες!

Τί να πεις για να τά μαζέψεις; Ότι η Τζιροπούλου τήν παρερμήνευσε την έρευνα (τήν οποία δεν γνωρίζεις) και ότι αυτά μάλλον τά γράφει η ίδια και όχι το δημοσίευμα (το οποίο δεν έχεις διαβάσει). Και με τέτοια θρασύτατη αυθαιρεσία που επιδεικνύεις, αλλά και την δειλία να μην παραδέχεσαι τα λάθη σου, περνιέσαι και για επιστήμων!

Εγώ δεν γνωρίζω εάν η Τζιροπούλου παρερμήνευσε την έρευνα αυτή (δεν το αποκλείω), αλλά εσύ είσαι διπλά άσχετος και διπλά θρασύς, διότι πρώτον ισχυρίστηκες ότι η έρευνα δεν υπάρχει καν, και, δεύτερον, όταν αποδείχυηκε ότι υπάρχει, άρχισες να λες τί τάχα γράφει κα τί όχι, χωρίς να τήν έχεις διαβάσει!

———————————————————————-

Αλλά η ανοησία που λες παρακάτω είναι άνευ προηγουμένου:

Όπως π.χ. ότι στην αρχαιότητα ένας ονοματοθέτης όρισε την αντιστοιχία του γράμματος ν με μια ορισμένη έννοια

Θα αρχίσω να πιστεύω ότι είναι πρόβλημα IQ.

Ποιος είπε, ρε άνθρωπε, ότι… όρισε κάποιος, την αντιστοιχία φθόγγων και εννοιών;!

Ποιος είπε τέτοιο πράγμα ρε άνθρωπε;!

Δηλαδή, αν εγώ πω για το ΒΗΤΑ, ότι έχει την έννοια της βοής, της βροντής, της βίας, θα σού φανεί… εξωπραγματικό, επειδή θα έπρεπε κάποιος να τό… ορίσει;!

(Να πει στον… βοριά να κάνει ΒΒΒ… και όχι… ΛΛΛ;!;!;!)

ΕΛΕΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΛΕΤΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!

———————————————————————-

Δεν γνωρίζω βέβαια τις θέσεις της αρθρογράφου και την επιχειρηματολογία της, μα καταδεικνύεται ότι οι Ελληνάρες μέσα στην ημιμάθειά τους

Πόση αγραμματοσύνη, θράσος και ανοησία πρέπει να κουβαλά κάποιος, για να λέγει τόσο γελοιοδώς ότι ούτε που έχει ακουστά τις θέσεις (!) και την επιχειρηματολογία (!) κάποιων (τόσα χρόνια που γίνεται φασαρία, ούτε που έχει ακουστά…), αλλά… καταδεικνύεται (!!! χωρίς καν να έχει ιδέα ο ίδιος τί λένε!!!) ότι είναι ημιμαθείς (!!! οι άλλοι, όχι ο ίδιος!!!)

ΕΛΕΟΣ!!!

ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΣ “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ”;!

———————————————————————-

Ἐτικέττες: , , ,

Μία ἀπάντηση to “«ΑΛΦΑΒΗΤΟΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΕΥΡΗΜΑ» και γελοιότητες περιγλώσσιων συμπλεγματικών”

  1. Τουρκοφάγος Says:

    Για τους φασιστο-τρομοκρατο-βλαμένους της διεθνιστικής αριστεράς (υπηρέτες του συστήματος μεταμφιεσμένους σε «αντιεξουσιαστές»), τά είπαμε σε άλλα δημοσιεύματα (και θα τά ξαναπούμε – θα μάς βρίσκουν μπροστά τους ό,τι και να κάνουν· η Ελλάς θα ελευθερωθεί από τον προδοτικό καρκίνο).

    Για το αλφάβητο, δίκιο έχεις. Αυτοί θέλουν να μάς στερήσουν την γλώσσα και το αλφάβητο που έχουμε τώρα, όπως και αν τό έφτιαξαν οι πρόγονοί μας και όποια δάνεια και αν αξιοποίησαν. Με τους Φοίνικες θα ασχολούμεθα; (Να τούς πούμε, εντάξει, «φοινικικό» είναι, αλλά θα μάς αφήσετε αυτό το «φοινικικό» τουλάχιστον, ή επιμένετε να μάς κάνετε αμερικάνικα νεοταξικά προβατάκια; )

    Πάντως, για όποιους ενδιαφέρονται για πρωτότυπες (έως παλαβές – αλλά από τρελλλό καμμιά φορά…) θεωρίες, πιθανές και απίθανες, υπάρχουν και μερικές πιο ενδιαφέρουσες από αυτές (Τζιροπούλου κ.ά.) που κριτικάρουν οι γλωσσοτέτοιοι. Π.χ.: Νίκος Λίτσας, «Η ιερή γραφή των Ελλήνων», εκδ. Έσοπτρον, 2005. Στάμος Καραμούζης, «Το θείον Ελληνικόν αλφάβητον», εκδ. Γεωργιάδη, 2001. (Αυτά είναι τα «παλαβά». Να μην πούμε καν τα ήδη αποδεκτά διεθνώς και βεβαιωμένα από την επιστήμη της αρχαιολογίας, για την παναρχαία παρουσία των Ελλήνων στην Φοινίκη («Ελληνοφοίνικες»), ως δεικνύει άλλωστε και η Μυθολογία (Ιώ και απόγονοι αυτής).)

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...