Αντισημιτισμός στην Ελλάδα: Ο ύποπτος ρόλος του Παναγιώτη Δημητρά και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι

Όσοι αγανάκτησαν -δηλαδή κάθε Έλληνας- με το ανθελληνικό παραλήρημα των ανακοινώσεων του τρομοΚέντρου Βίζενταλ και της ADL, και τις ωμές και προσβλητικές παρεμβάσεις τους στα εσωτερικά της Ελλάδος, ερωτούνται. Καλά, οι οργανώσεις της διεθνούς εξουσίας προωθούν τα συμφέροντά τους (καπηλευόμενες και το εβραϊκό ολοκαύτωμα, όπως καταγγέλουν γενναίοι Εβραίοι σαν τον Νόρμαν Φιλκενστάιν, τον Νόαμ Τσόμσκυ κ.ά.). Αλλά, για τον ανθελληνισμό των Εβραίων, στο εξωτερικό ιδίως -διότι, προς τιμήν τους, οι Εβραίοι της Ελλάδος πολλάκις έχουν αποκηρύξει δημοσίως αυτές τις καταγγελίες των ομοθρήσκων τους-, τί φταίει; Καμμιά… προαιώνια συνωμοσία;! Όχι βεβαίως! Πολύ πιο πεζή είναι η εξήγηση! Παραθέτω παλαιότερο εξαιρετικό άρθρο του κ. Γιάννη Κουριαννίδη, άκρως αποκαλυπτικό για το ποιοι είναι αυτοί -όχι εβραίοι πάντως!- που δυσφημούν εκ συστήματος την Ελλάδα στο εξωτερικό και προσπαθούν σώνει και καλά να πείσουν τους Εβραίους ανά τον κόσμο ότι είμαστε… αντισημίτες, ρατσιστές και νεοναζί!

Διαβάστε το, και απαντήστε: Οι Εβραίοι φταίνε;

Αντισημιτισμός στην Ελλάδα: η έκθεση του State Department και ο ρόλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι

του Γιάννη Κουριαννίδη

(«Ελληνικές Γραμμές», 19 Ιαν. 2005)

Η έκθεση του State Department για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα δικαιολογημένα προκάλεσε αγανάκτηση και λύπη στον ελληνικό λαό. Αγανάκτηση, διότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι «σύμμαχοί» μας Αμερικανοί επιδίδονται στην τακτική σπιλώσεως της πατρίδας μας· τό έχουν κάνει επανειλημμένως, με διάφορες αφορμές, στο παρελθόν (τα όσα προηγήθηκαν των Ολυμπιακών Αγώνων είναι χαρακτηριστικά!). Λύπη, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πίσω από την κατάπτυστη αυτή έκθεση κρύβονται οι εκπρόσωποι του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ και τον τελευταίο λαό στον κόσμο που θα έπρεπε οι Εβραίοι να κατηγορήσουν για … αντισημιτισμό είναι σίγουρα ο ελληνικός.

Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι, αν ρίξει κάποιος μιά ματιά στο κείμενο του State Department και στην ανακοίνωση του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ (της γνωστής διεθνούς εβραϊκής οργανώσεως, που εδρεύει στο Λος Άντζελες και υποτίθεται ότι προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα), εύκολα διαπιστώνει ότι τα δύο κείμενα ταυτίζονται.
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (Σάββατο, 8/1/2005), που αναδημοσιεύει επιστολή του διευθυντή του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ, ραβίνου Αβραάμ Κούπερ, προς τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Ζακ Ρογκ, με ημερομηνία 5/6/2004:

«Ο μέσος Έλληνας έχει αντισημιτικά αισθήματα, που κυμαίνονται από την εκδήλωση θετικών απόψεων για τις φοβερές ψευδολογίες των πρωτοκόλλων της Σιών, την προώθηση Ανατολίτικων εθίμων, όπως το Κάψιμο του Εβραίου, και τους στίχους ενός δημοφιλούς μιούζικαλ (sic) πού φέρνει τη σφραγίδα του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ότι “οι Εβραίοι είναι η ρίζα του κακού”, μέχρι την προβολή του Ισραήλ ως Ναζιστικής χώρας με παράλληλη ηρωποίηση των Παλαιστινίων βομβιστών αυτοκτονίας, και πράξεις μίσους εναντίον μνημείων για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και εβραϊκών νεκροταφείων. Βέβαια τέτοια πράγματα συμβαίνουν και σε άλλα μέρη του κόσμου, αλλά ατυχώς στην περίπτωση της Ελλάδας εκείνο που διαφέρει είναι ότι η αντισημιτική δραστηριότητα μένει αναπάντητη από τους κυβερνώντες και από την ελίτ της χώρας».

Ζητά μάλιστα ο κ. Κούπερ από τον κ. Ρογκ «να ασκήσει την επιρροή του στις αρμόδιες Ελληνικές αρχές για την λήψη μέτρων με στόχο την εξάλειψη του αντισημιτισμού που», όπως καταγγέλλει, «έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις στην Ελλάδα» (!!!).

Πώς όμως το Κέντρο Σιμόν Βίζενταλ σχημάτισε τέτοια εικόνα για την πατρίδα μας και την αναπαρήγαγε σε βαθμό τέτοιο, ώστε να υιοθετηθεί αυτούσιο σχεδόν το κείμενό του στην έκθεση του State Department; Πρόκειται για φαντασιώσεις ή ψευδολογίες των ανθρώπων του ή για αποτέλεσμα παραπληροφορήσεως; Και αν ισχύει το δεύτερο, ποια η πηγή της;

Οι απορίες μας λύθηκαν σύντομα με μία απλή περιήγησή μας στην ιστοσελίδα της οργανώσεως «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι», στην σειρά δημοσιεύσεων που περιλαμβάνει σχετικά με τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα.

Η περιήγησή μας είχε απίστευτα αποτελέσματα, που καταδεικνύουν ακριβώς τό ποιοί πραγματικά κρύβονται πίσω από την προσπάθεια αυτή δυσφημήσεως της χώρας μας.

1. Σε ανακοίνωση του «Παρατηρητηρίου» της 9/10/2000, με αφορμή την ημέρα μνήμης της «Νύχτας των Κρυστάλλων», μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Δηλώνουμε σήμερα Εβραίοι και αλληλέγγυοι στους Εβραίους της Ελλάδας που θίγονται και προσβάλλονται από αυτή την έξαρση αντισημιτισμού.

Το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η κοινοβουλευτική ερώτηση του γνωστού ρατσιστή βουλευτή Γιώργου Καρατζαφέρη προς τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, που κατατέθηκε στα τέλη Οκτωβρίου. Με αυτή ζητούσε από τον Πρωθυπουργό να τον πληροφορήσει αν η κόρη του “παντρεύτηκε κατά το τελετουργικό των εβραίων σε Συναγωγή” και, αν ναι, “γιατί αυτό έγινε εν κρυπτώ”. Επεσήμανε δε, για να μην υπάρχει αμφιβολία για τον αντισημιτικό χαρακτήρα της ερώτησης, ότι {όταν συμβαίνει ο πατέρας της οικογένειας να είναι πρωθυπουργός και μάλιστα συμπίπτει το μυστήριο του γάμου με μια περίοδο που ουσιαστικά ο ορθόδοξος Ελληνας αισθάνεται ότι διώκεται η πίστη του από τις κυβερνητικές ενέργειες, δημιουργείται ένας προβληματισμός που πρέπει να ξεδιπλωθεί” (“Αλφα Ένα” 4-5/11/2000).

Είναι θλιβερό ότι δεν υπήρξε καμιά καταδίκη της ενέργειας αυτής από καμιά πλευρά (πολιτικών, εφημερίδων, ακόμα και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου), ούτε καν από τους ελάχιστους που αντέδρασαν όταν πριν τέσσερα χρόνια ο ίδιος βουλευτής κατέθετε άλλη αντισημιτική ερώτηση με στόχο τον τότε Υφυπουργό Εξωτερικών Χρήστο Ροζάκη. Ενισχύεται έτσι η εντύπωση πως στην Ελλάδα υπάρχει ανοχή στον αντισημιτισμό, όπως φάνηκε και από την απουσία αντίδρασης (με ελάχιστες εξαιρέσεις) στη σωρεία αντισημιτικών δηλώσεων εκπροσώπων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δημοσιογράφων αλλά και (Ευρω)βουλευτών όπως και στις βεβηλώσεις εβραϊκών μνημείων κατά τη διάρκεια του 2000.»

Το εν λόγω δημοσίευμα «δικαιολογεί» την αναφορά του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ ότι «η αντισημιτική δραστηριότητα μένει αναπάντητη από τους κυβερνώντες και από την ελίτ της χώρας», αλλά καί για «πράξεις μίσους εναντίον μνημείων για τα θύματα του Ολοκαυτώματος».

2. Σε Δελτίο Τύπου του «Παρατηρητηρίου», της 25/6/2004 (προ-ολυμπιακή περίοδος) αναφέρονται τα εξής:

«Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) έστειλε σήμερα επιστολή στον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, επισημαίνοντας την επί δίμηνο παρουσία νεοναζιστικών ξενοφοβικών και αντισημιτικών συνθημάτων στην εθνική οδό Αθήνας-Κορίνθου, και κάνοντας έκκληση να φροντίσει να σβηστούν και να διωχθούν οι υπεύθυνοι για παραβίαση του αντιρατσιστικού Ν. 927/79. Το πιο πολυσύχναστο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου, μεταξύ διοδίων Λουτρακίου και εισόδου στην Κόρινθο, “κοσμούν” απείραχτα τα συνθήματα “Έξω οι ξένοι!”, “Έξω οι Εβραίοι”! με υπογραφή “Χρυσή Αυγή” ή “Πατριωτική Συμμαχία” (…) Από το σημείο αυτό το ΕΠΣΕ εκτιμά πως, κατά το τελευταίο δίμηνο, έχουν περάσει, περισσότερο από μια φορά, πρωθυπουργός και οι περισσότεροι υπουργοί, πάμπολλοι βουλευτές, αλλά και εντεταλμένοι για το σβήσιμο των ρατσιστικών συνθημάτων και τη δίωξη των υπευθύνων αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί. Κανένας δεν φαίνεται να ευαισθητοποιήθηκε αρκετά ώστε να απαιτήσει από τις αρμόδιες αρχές να
σβηστούν, συμβάλλοντας στην εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας που δείχνει “ανοχή στη δυσανεξία” (tolerance of intolerance)».

Το παραπάνω δημοσίευμα «δικαιολογεί» την αναφορά του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ ότι «ο μέσος Έλληνας έχει αντισημιτικά αισθήματα», αλλά και ότι «η αντισημιτική δραστηριότητα μένει αναπάντητη από τους κυβερνώντες και από την ελίτ της χώρας».

3. Σε Δελτίο Τύπου του «Παρατηρητηρίου», της 29/8/2004, αναφέρονται τα εξής:

«Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) καταδικάζει τη σημερινή βράβευση του Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή σε “ένδειξη αναγνώρισης της συνεισφοράς του μέσω του έργου του στην προαγωγή του αθλητισμού, των νέων ανθρώπων και της ειρήνης”.

Το ΕΠΣΕ υπενθυμίζει πως, μόλις πριν από δύο μέρες, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Haaretz, ο Μίκης Θεοδωράκης επανέλαβε την άποψη του ότι “οι Εβραίοι είναι στη ρίζα του κακού” και έκανε και πολλά άλλα αντισημιτικά σχόλια».

Το παραπάνω δημοσίευμα «δικαιολογεί» την αναφορά του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ στον Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

4. Σε Δελτίο Τύπου του «Παρατηρητηρίου», της 14/6/2004, σχετικά με δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κας Μαριέττας Γιαννάκου, ότι «ο ΛΑΟΣ δεν είναι κόμμα της ακροδεξιάς αλλά της λαϊκής δεξιάς καί ότι ο λαός είναι σοφός ψηφίζοντας και τα μικρά κόμματα ώστε να εκπροσωπείται η Ελλάδα σε κάθε ευρω-ομάδα», αναφέρονται τα εξής:

«Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) έστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή στην Υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, με κοινοποίηση στους Πρεσβευτές Ιρλανδίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας για τις απαράδεκτες δηλώσεις της πρώτης που νομιμοποιούν το ΛΑΟΣ, πιθανότατα το πιο ακροδεξιό, υπερεθνικιστικό, ξενοφοβικό και αντισημιτικό κόμμα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (…) Κυρία Υπουργέ, Αποτέλεσαν δυσάρεστη έκπληξη οι δηλώσεις σας, χθες (…) Παρόμοια νομιμοποίηση από σας του πιθανότατα πιο ακροδεξιού, υπερεθνικιστικού, ξενοφοβικού και αντισημιτικού κόμματος στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμβάλει στην εκκόλαψη του “αυγού του φιδιού”.

Με την κοινοποίηση της επιστολής στους πρεσβευτές των ευρωπαϊκών χωρών, ο εκπρόσωπος του «Παρατηρητηρίου» Παναγιώτης Δημητράς αποσκοπεί στο να εξαγάγει την εικόνα μιας «αντισημιτικής» Ελλάδας ακόμη και σε επίπεδο κυβερνητικό και να «δικαιολογήσει» έτσι την αναφορά του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ στο «ότι η αντισημιτική δραστηριότητα μένει αναπάντητη από τους κυβερνώντες και από την ελίτ της χώρας».

5. Στην ιστοσελίδα του «Παρατηρητηρίου» φιλοξενείται επίσης Δελτίο Τύπου της ΑΕΚΑ (Ανανεωτική Εκσυγχρονιστική Κίνηση της Αριστεράς), η οποία «εκφράζει τη λύπη και την ανησυχία της για την αμέριστη προβολή του αντισημιτικού βιβλίου του δημοσιογράφου και γνωστού στελέχους της ακροδεξιάς (ΛΑΟΣ) κου Δ. Λιακόπουλου με τίτλο “Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών” στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου “Το Κατώι του Βιβλίου” στη Θεσσαλονίκη». [σ.σ. ο Λιακόπουλος δεν έχει σχέση βεβαίως με τον ΛΑΟΣ.]

Το παραπάνω δημοσίευμα «δικαιολογεί» την αναφορά του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ στην «εκδήλωση θετικών απόψεων (σ.σ.: στον μέσο Έλληνα) για τις φοβερές ψευδολογίες των πρωτοκόλλων της Σιών».

6. Είδαμε ακόμη καταγγελίες για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου σε αναστάσιμα έθιμα που περιλαμβάνουν και το συμβολικό «κάψιμο του Ιούδα» (να και η «δικαιολόγηση» της αναφοράς του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ για «προώθηση Ανατολίτικων εθίμων, όπως το Κάψιμο του Εβραίου»), ενώ καταγγέλλεται επίσης το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) (27-01-2004), διότι «δεν θεωρεί αξιομνημόνευτη την πρώτη εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος»(!!!).

7. Η κορύφωση, όμως, της αθλιότητας πραγματοποιείται όταν διαβάζει κανείς την αναδημοσίευση του άρθρου με τίτλο «Ελλάδα: “Ανεπιθύμητοι οι Εβραίοι”», που δημοσιεύθηκε στην αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, ενώ στην Ελλάδα το δημοσίευσε και η Ναυτεμπορική (8/11/2003). Την ίδια ημερομηνία το πέρασε στην ιστοσελίδα του και το «Παρατηρητήριο». Το κείμενο γράφτηκε με αφορμή και πάλι την ημέρα μνήμης της Νύχτας Κρυστάλλων και συνυπογράφεται από τους Σάιμον Σάμιουελς και Παναγιώτη Δημητρά:

«ΑΥΡΙΟ είναι η 65η επέτειος της ναζιστικής ‘Νύχτας των κρυστάλλων’, που αποτέλεσε το προοίμιο του Ολοκαυτώματος. Το σλόγκαν που κυριάρχησε μετά το μακελειό εκείνο ήταν ‘ποτέ ξανά’, αλλά στην Ελλάδα ο αντισημιτισμός σήκωσε κεφάλι ‘ξανά’. Ετσι, εμείς στο Κέντρο Βίζενταλ θεωρούμε καθήκον να εκδώσουμε ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι όσοι επισκέπτονται τη χώρα θα πρέπει να είναι άκρως προσεκτικοί μέχρις ότου οι αρμόδιες αρχές λάβουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την περιστολή του αντισημιτισμού και άλλων εκδηλώσεων μίσους.

Παράλληλα, το Ελληνικό Παρατηρητήριο Ελσίνκι προσφεύγει σε δικαστικό αγώνα, ελπίζοντας πως τα ελληνικά δικαστήρια και το ελληνικό κράτος θα διώξουν όλους εκείνους που παραβιάζουν τους νόμους που κάνουν λόγο για υποκίνηση μίσους.

Γιατί γίνονται τέτοιες συλλογικές ενέργειες; Ο αντισημιτισμός είναι παράδειγμα όλων των μορφών ξενοφοβίας και βαρόμετρο ατμόσφαιρας που μπορεί να φοβίσει τον ίδιο τον κοινωνικό ιστό. Η εξώθηση σε τέτοιες μορφές παραβιάζει τις κοινοτικές διατάξεις και απειλεί να εξαλείψει τα ιδεώδη της Ολυμπιακής φλόγας που, τον ερχόμενο Αύγουστο, θα επιστρέψει στον τόπο όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Η εβραϊκή κοινότητα είναι παρούσα στην Ελλάδα από τους Βιβλικούς χρόνους και πριν από τον πόλεμο έφθασε τις 80.000, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς εκτελέστηκαν στο Αουσβιτς. Σήμερα μένουν μόλις 5.000. Τους τελευταίους 20 μήνες, γίναμε μάρτυρες σχεδίου επιθέσεων εναντίον αυτής της αρχαίας κοινότητας. Από τις τελευταίες επιθέσεις ήταν η βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος στο εβραϊκό κοιμητήριο των Ιωαννίνων. Ηταν το έκτο περιστατικό που εκδηλώθηκε εις βάρος της εβραϊκής κοινότητας στα Ιωάννινα, τη Θεσσαλονίκη και τη Ρόδο.

Στις 14 Οκτωβρίου, το Κέντρο Σίμον Βίζενταλ και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Ελσίνκι αντέδρασαν με επιστολή που έφερε τον τίτλο «Είκοσι μήνες αντισημιτικών προπηλακισμών στην Ελλάδα (Μάρτιος 2002-Οκτώβριος 2003) επιστολή που τέθηκε υπόψη της διάσκεψης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Παράλληλα, στην Ελλάδα το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραϊκών Κοινοτήτων κατήγγειλε «αυτό το κλίμα υστερίας και αντισημιτισμού που γίνεται με το πρόσχημα της καταδίκης των αμυντικών στρατιωτικών ενεργειών του κράτους του Ισραήλ, με αντισημιτικές εκφράσεις και με απαράδεκτη δυσφήμηση του Ολοκαυτώματος των 6 εκ. Εβραίων». Αυτή την επιστολή ουδεμία εφημερίδα την ανέφερε. Αντιθέτως, μερίδα του Τύπου παρουσίασε εκθειαστικά τις παλαιστινιακές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον Ισραηλινών. Η ελληνική νομοθεσία (Ν. 927/79) επιβάλλει κυρώσεις στην υποκίνηση μίσους ή βίας. Ωστόσο, αυτός ο νόμος παραμένει ανενεργός, λόγω έλλειψης βούλησης από τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές για την καταδίκη τέτοιων φαινομένων.
Το Κέντρο Σίμον Βίζενταλ έχει επίσης ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να καταδικάσει την ανοχή του αντισημιτισμού. Στις 27 Μαΐου, ένας από εμάς, ο κ. Σάμιουελς, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, διπλωμάτη Θεόδωρο Σωτηρόπουλο, που υποσχέθηκε να υπάρξουν ανακοινώσεις, σε ανώτατο επίπεδο, εναντίον όλων των μορφών υποκίνησης μίσους και βίας. Ανάλογη υπόσχεση δόθηκε και από διπλωματικούς συνεργάτες του στην Unesco και ΟΑΣΕ. Η έκτοτε σιωπή τους είναι εκκωφαντική».

Το άθλιο και εμετικό αυτό κείμενο, το οποίο δυσκολευόμαστε πραγματικά να πιστέψουμε ότι βρέθηκε Έλληνας για να το υπογράψει, αιτιολογεί σαφέστατα όλες τις αθλιότητες της ανακοινώσεως του Κέντρου Σιμόν Βίζενταλ και κατ’ επέκτασιν της εκθέσεως του State Department.

Μετά από όλα τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς, ότι η πηγή του κακού, αυτή τη φορά τουλάχιστον βρίσκεται εντός των τειχών. Όταν οι ελλαδίτες Εβραίοι έφτασαν στο σημείο να εκδώσουν ανακοίνωση (Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, 5/6/2004, με τίτλο «Άδικες οι κατηγορίες κατά της Ελλάδος για αντισημιτισμό»), στην οποία ο πρόεδρος του ΚΙΣ τονίζει ότι «ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρξαν εχθρικές ενέργειες απέναντι σε Εβραίους» (βεβαίως, στην συνέχεια, όταν κάποιοι του «τράβηξαν το αυτί», ψέλλισε κι αυτός κάτι περί «λανθάνοντος αντισημιτισμού στην Ελλάδα»!), τότε τί να πεί κανείς για κάποιους «Έλληνες», που ανέλαβαν να παίξουν διαχρονικά τον ρόλο του Εφιάλτη και του Πήλιου Γούση; Ίσως θα έπρεπε να επιληφθεί του θέματος κάποιος εισαγγελέας, εξετάζοντας το κατά πόσον η δυσφήμηση αυτή της χώρας μας επισύρει ποινικές κυρώσεις…

Διαφημίσεις

Ἐτικέττες: , , , , ,

13 ἀπαντήσεις to “Αντισημιτισμός στην Ελλάδα: Ο ύποπτος ρόλος του Παναγιώτη Δημητρά και του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι”

 1. Αντίοχος ο Επιφανής Says:

  Καλά αυτά που λες φίλε, αλλά σαν να χτυπάς το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο! Θέλεις να μας πεις ότι οι εβραίοι είναι αθώες περιστερές; Δηλαδή η προδοσία του πιονιού, της μαριονέτας που λέγεται γενίτσαρος Δημητράς, αθωώνει αυτούς που τον κατευθύνουν και τον χρησιμοποιούν, τους εντολοδότες του; Πού είδες την δυνατότητα στρατηγικής συμμαχίας Ελλήνων-Εβραίων, που λες στο άλλο μήνυμα, και πας να βγάλεις τους έβραίους λάδι; Θα μας τρελάνεις; Τους δικούς μας τους προδότες καλά κάνεις και τους χτυπάς, αλλά όχι και να αθωώνουμε τους πραγματικούς εξουσιαστές της ανθρωπότητας! Όχι επειδή δεν φτάνουμε να χτυπήσουμε αυτούς, να χτυπούμε τις μαριονέτες τους! Πότε υπήρξαν αλήθεια φίλοι και σύμμαχοι οι Έλληνες και οι Εβραίοι τις τελευταίες τέσσερις χιλιάδες χρόνια; Ερωτώ, ας μου απαντήσει κάποιος, πότε οι Εβραίοι μας θεωρούσαν φίλους και συμμάχους.

  Όσο για τον αντισημιτισμό, και πάλι άδικο έχεις. Αντισημιτισμός υπάρχει. Και οι Έλληνες είναι αντισημίτες και όλοι οι λαοί σε όλες τις εποχές υπήρξαν αντισημίτες. Γιατί; Για διάβασε το παρακάτω, και πές μου πού διαφωνείς.

  Η Εβραϊκή Πρόκλησις

  Το ασίγαστο μίσος των εβραίων κατά των Ελλήνων αποτελεί ιστορική διαπίστωση, που την γνωρίζει όλος ο κόσμος που διαβάζει βιβλία ιστορίας. Ένας ακατάρτιστος, θα απορήσει γιατί μας μισούν οι Ιουδαίοι, ίσως και να το αμφισβητήσει. Όποιος όμως μελετήσει λίγη ιστορία αμέσως θα αντιληφθεί το γεγονός του Ιουδαικού μίσους κατά της Ελλάδος, των Ελλήνων και ιδίως του συνόλου των πνευματικών αξιών, που συγκροτούν τον Ελληνισμό.

  Το ηρωϊκό στοιχείο απουσιάζει στον εβραϊσμό. Οι εβραίοι δεν γράψανε δοξασμένες ιστορικές σελίδες. Μαραθώνες, Θερμοπύλες και Σαλαμίνες δεν υπάρχουν στους Ιουδαίους. Ούτε ποτέ τους οι εβραίοι αγωνισθήκανε για ιδέες. Απεναντίας, κάθε προσπάθειά τους απέβλεπε στην ικανοποίηση υλικών αισθημάτων. Πάντοτε έκαναν ή δεν έκαναν, με κίνητρο το όφελος και πιο συγκεκριμένα το οικονιμικό κέρδος. Το Ισραήλ, όπως αποδεικνύεται εκ της ιστορίας του, ενδιαφερότανε για όνους, ημίονους, θηλικάς όνους, κάμηλους και φυσικά για χρυσόν και άργυρον. Δεν γνωρίζω ούτε ένα πόλεμο, ούτε μία μάχη, ούτε μία εκστρατεία που να είχε σκοπό την δόξα, την τιμή, το μεγαλείον, τον πολιτισμόν, τα ιδανικά. Όλα αυτά που συγκινούσαν τους Έλληνες και κατηύθυναν την ιστορική εξέλιξίν τους είναι τελείως άγνωστα στους εβραίους. Η αξία των εβραίων υπολογίζεται σε υλικά αγαθά. Κατά την εβραϊκή νοοτροπία ευτυχής είναι ο κάτοχος ζώων, δούλων, και χρυσού. Ο Ιεχωβάς π.χ. για να ανταμείψει τον Ιώβ που του στάθηκε πιστός του χάρισε 14000 πρόβατα! κ.τ.λ. ή τα περίφημα αγαθά του Αβραάμ ήσαν μόσχοι και μουλάρια. Δηλαδή η Θεία ανταμοιβή δεν ήτο ηθική, πνευματική, ψυχική, αλλά υλική.

  Στα 1894 ο εβραίος Μπερνάρ Λαζάρ δημοσίευσε το βιβλίο του “L’ antisemitisme son histoire et ses causes”, δηλαδή “Ο Αντισημιτισμός, η ιστορία και οι αιτίες του”. Το έργο αυτό πρωτοκυκλοφόρησε το 1988 στην Ελλάδα από τις εκδόσεις “Ελεύθερη Σκέψις”. Εκτός από τις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που μορφώνουν ιστορικά υπάρχει και η διαπίστωση, οτι η γενική αιτία του αντιεβραϊσμού είναι οι ίδιοι οι εβραίοι. Συνιστώ να διαβάσετε με την μεγαλύτερη προσοχή την παρακάτω παράγραφο:

  “Εαν αυτή η εχθρότητα, αυτή η απέχθεια, δεν είχαν εκδηλωθεί προς τους Εβραίους παρά μόνον σε έναν χρόνο και σε μία χώρα, θα ήταν εύκολο να επισημανθούν οι περιορισμένες αιτίες τους. Όμως αυτή η φυλή, αντιθέτως, κυνηγήθηκε και μισήθηκε από όλους τους λαούς στους κόλπους των οποίων εγκαταστάθηκε. Oι εχθροί των Εβραίων, ανήκαν στις πιο ποικίλες φυλές, ζούσαν σε χώρες πολύ μακρινές μεταξύ τους, εκυβερνώντο από διαφορετικούς νόμους, εκυριαρχούντο από αντιτιθέμενες αρχές, δεν είχαν ούτε τα ίδια ήθη, ούτε τα ίδια έθιμα, και εμπνέονταν από ανόμοιες αντιλήψεις που δεν τους επέτρεπαν να κρίνουν ομοιομόρφως όλα τα πράγματα. Θα πρέπει λοιπόν, να υπήρχαν ανέκαθεν οι γενικές αιτίες του αντισημιτισμού μέσα στο ίδιο το Ισραήλ και όχι μέσα σ’εκείνους που τον καταπολέμησαν”.

  Ο συγγραφεύς θέτει άμεσα το ερώτημα: “Γιατί οι Ιουδαίοι μισήθηκαν σε όλες αυτές τις χώρες, σε όλες τις πόλεις;” και απαντά ο ίδιος εξ’ίσου άμεσα. “Επειδή ποτέ δεν εντάχθηκαν στις πόλεις σαν πολίτες, αλλά πάντοτε σαν προνομιούχοι. Ήθελαν πριν απ’όλα, αν και εγκατέλειψαν την Παλαιστίνη, να παραμείνουν Ιουδαίοι και πατρίδα τους ηταν πάντοτε η Ιερουσαλήμ… Σχημάτιζαν παντού ένα είδος πολιτειών συνδεδεμένων με την Ιουδαία και με την Ιερουσαλήμ”.

  Έχουμε λοιπόν μέσα στο κράτος του οποιοδήποτε έθνους, κάποιον αριθμό οργανωμένων εβραίων, που υποτίθεται οτι είναι πολίτες του κράτους, όπου ζούν, ενώ εργάζονται για το Ισραήλ. Και δεν αρκούνται σε τούτο, προχωρούν ακόμη πιο πέρα. Επιδιώκουν με κάθε μέσο την επικράτησή τους προς όφελος του Ισραήλ. Την τάση τους για κυριαρχία με κάθε τρόπο την αποδίδουν στο ότι ο Θεός τους προώρισε να επικρατήσουν διότι τάχα είναι ο “εκλεκτός λαός του Θεού”.

  Ο αντιεβραϊσμός επομένως είναι η αντίδραση των λαών κατά της δράσεως των εβραίων να επιβληθούν. Αν οι εβραίοι, όπου βρίσκονταν δεν επεδίωκαν την επικράτησίν των στα διάφορα Έθνη, ασφαλώς δεν θα προκαλούσαν την αντίδρασή των και δεν θα ανεπτύσσετο πουθενά αντιεβραϊσμός. Στην διασπορά υπάρχουν Έλληνες, Αρμένιοι και άλλοι λαοί. Οι Έλληνες π.χ. καθώς και οι Αρμένιοι δεν προσπαθούν δια παντός τρόπου να επιβληθούν στις χώρες όπου ζούν. Ούτε υπονομεύουν τα κράτη στα οποία είναι πολίτες για να αρπάξουν την εξουσία υπέρ των Ελλήνων ή των Αρμενίων, ούτε συνομωτούν για να ελέγχουν τις κυβερνήσεις άλλων εθνών. Γι’αυτό δεν ανεπτύχθη διεθνώς κίνησις ανθελληνική ή αντιαρμενική.

  Απεναντίας οι εβραίοι υποκινούμενοι από τους ηγέτες τους, αποπειρώνται να κυριεύσουν πολιτικά και οικονομικά τους λαούς, οι οποίοι φυσικά δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. ’λλοτε νωρίτερα, άλλοτε αργότερα αποκαλύπτεται ο ρόλος των εβραίων και γιγαντώνεται το μίσος εναντίον τους. Μίσος που οι ίδιοι οι εβραίοι δημιούργησαν με τις πράξεις τους.

  Το εγκυκλοπαιδικό λεξικό “Ελευθερουδάκη” (εκδ. “Ελευθερουδάκη” τόμος 2, σελ.219 λ. “Αντισημιτισμός”) κυκλοφόρησε το 1927. Κανείς δεν μπορεί να το αποκαλέσει “ναζιστικό”. Διότι το 1927 ο ναζισμός δεν εξουσίαζε την Γερμανία. Επομένως η εγκυκλοπαίδεια δεν είναι επηρεασμένη κατά των εβραίων. Εκεί διαβάζουμε:

  “αντισημιτισμός (ο). Κοινωνικόν και πολιτικόν δόγμα, πρεσβεύον την καταπολέμησιν της μεγάλης επιρροής των Ιουδαίων εν τισι χώραις δια της λήψεως περιοριστικών μέτρων κατ’αυτών. Το δόγμα τούτο ωνομάσθη αντισημιτισμός, καίτοι στρεφόμενον κατά μόνων των Ιουδαίων, διότι ούτοι θεωρούνται ως οι μόνοι αντιπρόσωποι της σημιτικής φυλής, εν Ευρώπη.

  Ο αντισημιτισμός αποτελεί την εκδήλωσιν αντιδράσεως κατά της επικρατήσεως και εν γένει της αναμίξεως του ισραηλιτικού στοιχείου εις την πολιτικήν και οικονομικήν ζωήν άλλων λαών, στερείται δ’ούτω χαρακτήρος θρησκευτικού. Ουχ ήττον, πλειστάκις τα θρησκευτικά πάθη εχρησιμοποιήθησαν προς επιβολήν των οικονομικών και πολιτικών αρχών του αντισημιτισμού. Η ιστορία αυτού ως δόγματος άρχεται μόνον από των μέσων του ΙΘ αιώνος, ότε και τον πρώτον εγένετο χρήσις του ονόματος. Αλλά η ασυστηματοποίητος αντίδρασις κατά του ισραηλιτικού στοιχείου ήρχισεν εις πολύ παλαιότερους χρόνους, θα ηδύνατο δε να λεχθή ότι προς ουδέν έθνος συνώκησαν Ιουδαίοι χωρίς να συναντήσουν, εις ωρισμένην στιγμήν, την αντίδρασή του.”

  Η διαπίστωση της εγκυκλοπαίδειας ότι “προς ουδέν έθνος συνώκησαν οι ιουδαίοι χωρίς να συναντήσουν εις ωρισμένην στιγμήν την αντίδρασίν του” αποδεικύνει ότι παντού οι εβραίοι προκαλούσαν λαϊκές αντιδράσεις. Τούτο είναι ιστορικά βεβαιωμένο. Ποιοί όμως είχαν δίκαιο; Οι εβραίοι ή οι λαοί; Ποιός λογικός άνθρωπος θα παραδεχτεί ότι διαφορετικοί λαοί, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, σε διαφορετικά καθεστώτα, που κατεδίωξαν τους εβραίους είχαν όλοι τους άδικο και δίκαιο οι εβραίοι;

 2. ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ Says:

  Ενδιαφέρον το κείμενο, φίλε μου, ωστόσο έχω ορισμένες βασικές ενστάσεις στο σκεπτικό του – χωρίς να διαφωνώ εντελώς, αλλά ερμηνεύοντας και εκτιμώντας ορισμένα πράγματα διαφορετικά. Δες, σε παρακαλώ, την απάντησή μου, στο νέο μου άρθρο.

 3. Ελληνίζων Says:

  ΕΛΛΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,ΤΩΡΑ

  ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ

 4. Εχετλαίος Says:

  Για διάβασε και εδώ για την… λεσβία, αριστερή, εβραία, αμερικανίδα υπήκοο (όλα συγχρόνως!) φίλη του Δημητρά! Το τηλέφωνο του “Ελληνικού” Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι, στο σπίτι της… πολυπολιτισμικής γκόμενας! Χαχαχα!!!

  Σύμπτωση ε;!

  Είσαι ακόμη βέβαιος ότι δεν υπάρχει… διεθνής συνωμοσία;! Εδώ, ορίστε, όλοι συγχρόνως οι κύκλοι της διεθνούς εξουσίας στο… κρεβάτι του γενίτσαρου Δημητρά! Ε ρε γέλιο!

 5. ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ Says:

  Καλό!

  Αλλά θα μού επιτρέψεις να επιμείνω! Δεν έχω στοιχεία για κάτι τέτοιο και δεν πιστεύω ότι ο Δημητράς πληρώνεται, σε χρήμα ή σε… είδος. Εγώ πιστεύω ότι είναι ανθέλληνας από ιδεολογία.

  Μην νομίζεις ότι οι αρνησιπάτριδες προδίδουν από συμφέρον. Άλλο αν τα μεγάλα οικονομικά και άλλα συμφέροντα της διεθνούς εξουσίας τούς χρησιμοποιούν και συχνά τούς στηρίζουν και υλικώς. Οι ίδιοι, προσφέρονται να προδώσουν και δωρεάν. Αρκεί το μίσος τους κατά της Ελλάδος. Είναι η ιδεολογία τους, τα ψυχολογικά τους συμπλέγματα μειονεξίας, τα σάπια μυαλά, οι χολεριασμένες καρδιές τους που τούς κάνουν μισέλληνες.

 6. ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ Says:

  Διαβάστε και κάτι από την «Φιλοπατρία»· το βρωμερό ανθελληνικό μίσος του Δημητρά σε όλο το μεγαλείο του:

  ΔημητραδοΜακεντόνσκι-ΥΠΕΞ 0-1

  Οι φιλοΣκοπιανοί έβαλαν στο στόχαστρο Έλληνα διπλωμάτη

  Τον σέρνουν στα δικαστήρια επειδή υπερασπίστηκε την Ελλάδα σε διεθνή οργανισμό

  Έσσεται ήμαρ, όμως, έσσεται ήμαρ…

 7. Όργανο Σκοπιανών πρακτόρων και προδοτών η Φιλελεύθερη Συμμαχία; « ΕΛΛΑΣ Says:

  […] Περισσότερα στοιχεία για την δράση του Δημητρά εδώ. […]

 8. ΣΔΜΝ Says:

  ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ KAI ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ: ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΟΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΣΙΑ ΤΟΥΣ…
  Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΑΛΩΝ Ο Λ Ω Ν ΜΑΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ‘Η ΕΥΡΕΣΗ ΑΛΛΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΚΤΟΣ ΓΗΣ.ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ!!

 9. Ο Δημήτριος ήταν καλός,ο Αντίοχος ήταν φρενοβλαβής Says:

  Οι αριστεροί(“αντιρατσιστές”,συριζάνοι,κτλ) Έλληνες και όχι οι εβραίοι της Ελλάδας είναι που μας δυσφημούν διεθνώς.Δεν είναι παναγίες οι Εβραίοι(αν και 5000 ποιον θα πειράξουν??) αλλά οι αναρχοφιλελέυθεροι φταίνε για όλα και εμείς που ανεχόμαστε τα σκουπίδια αυτά και δεν τα στέλνουμε ξανά μακρόνησο και εξορία στο μαγκλαντοπακιστάν και τους μουσουλμάνους αλλοδαπούς τους που τόσο κόπτονται γιαυτούς(αν δεν υπήρχαν οι αναρχοκουκουέδες οι τελευταίοι θα μας σέβονταν και δε θα έκαναν ότι γουστάρουν εδώ).Από βιαγανάτους,πασόκους,μπακογιάννηδες και άλλους Αλκιβιάδες πονάμε.

 10. Στυλιανός Σφακιανάκης Says:

  Στην ΕΛΛΑΔΑ δεν υπήρξε, ούτε θα υπάρξη αντισιμιτισμός .
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΙΩΝΙΣΜΟΣ , όπως σ΄όλο τον κόσμο, που επιχειρεί την εμπαίδωση της αφύσικης και απάνθρωπης ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ σε ένα αχταρμά ΕΘΝΩΝ και ΑΝΘΡΩΠΩΝ

 11. ΚΩΝ. ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ Says:

  Όχι, οι Έλληνες δεν είναι αντισημίτες, ούτε όλοι οι λαοί σε όλες τις εποχές, ανά την Υφήλιο, υπήρξαν αντισημίτες.
  Ατυχώς δε και πάντα με κόστος που το πλήρωσαν (σχεδόν πάντα, αργότερα), βοήθησαν τους Εβραίους, που μόνοι σε αντίθεση με όλους τους άλλους σημιτικούς λαούς εκμεταλλεύτηκαν την έννοια ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΗΣ.
  Ανοίξτε παρακαλώ όποιο ετυμολογικό ή άλλο λεξικό στο λήμμα «Σημίτης » . Καλό είναι κανείς να ανατρέξει στην Αγγλική έκδοση του Λεξικού της Οξφόρδης και στα αντίστοιχα Γαλλικά και Ισπανικά ή Πορτογαλικά λεξικά, στα λήμματα Εβραίος, Σημίτης, Εβραϊσμός και σίγουρα θα εκπλαγεί…….
  Εκεί θα διαπιστώσετε τα εξής : Λεξικό της νέας ελληνικής γλώσσας – Μπαμπινιώτης με παραπομπή στα γαλλικά λεξικά (γιατί κι αυτός δανείζεται από αλλού ……!!!!!!!!) σελ. 1588
  Σημίτης (ο) [Σημιτών] 1. Μέλος μιας από την ομάδα φυλών της ΒΔ. Ασίας, που περιλαμβάνει τους Άραβες και τους Εβραίους (και στα αρχαία χρόνια τους Φοίνικες , τους Ασσυρίους κ.α.) 2. (ειδικότ.) Ο Εβραίος. [ΕΤΥΜ. Από τον Σημ (εβρ. Sem κλπ. ………και ακόμα σημιτικός και σημιτισμός κλπ.
  Από το 1948 και μετά, η προπαγάνδα του Ισραήλ εκμεταλλεύεται την λέξη με το πρόθεμα – ΑΝΤΙ- Αντισημίτης, αντισημιτισμός για να μπερδέψει τους λαούς, (και βέβαια τους αμόρφωτους) εξισώνοντας την λέξη Σημίτης, Αντισημίτης με τον Εβραίο γενικότερα.
  Ο σκοπός είναι όταν κάποιος χαρακτηρίζεται Αντισημίτης, αυτόματα είναι και εναντίον όλων των λαών που κατοικούν στις αραβικές περιοχές δηλ. Άραβες, Πέρσες (Ιρανούς, Ιρακινούς), Παλαιστίνιους κλπ. που αποτελούν την ομάδα που λέγεται Σημίτες (καταλαβαίνει κανείς ότι είναι άλλο, να τα βάζει κανείς με την τους Εβραίους Φασίστες Σιωνιστές, που κατοικούν στην Αμερική και άλλο, να εξισώνονται αυτοί, με τους Αμερικάνους γενικά. Και βέβαια γι αυτό καταλήξαμε σήμερα, όποιος δεν είναι με το Ισραήλ-Εβραίους και τους Εβραίους (πού και πάλι δεν μας ξεκαθαρίζουν τι είναι ο Εβραϊσμός Θρήσκευμα ή πολίτευμα), είναι εναντίον των Αμερικάνων γενικά και συνάμα εχθροί τους.
  Όταν τα βάζεις με τους ΕΒΡΑΊΟΥΣ τα βάζεις γενικά με τους ……….Αμερικανούς, Άραβες, Ιρανούς, Ιρακινούς, Παλαιστίνιους, Αιγύπτιους, μελαψούς, μαύρους και ότι άλλο χωράει ο αχταρμάς …..που λένε…..!!!!!!!!!!!
  Κάτι ξέρουμε κι εμείς, που με το έτσι θέλω, μας έβαλαν στην …….. ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗ φυλή.!!!!!!!!!!!!!!!

 12. Ποιος είναι Εβράιος? Says:

  Ο Αντίοχος ήταν φρενοβλαβής αλλά όχι αντισημίτης(άλλωστε το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του ήταν σημίτες,και μόνο οι μισθοφόροι Έλληνες,που τους χρησιμοποίησε στα μέσα του πολέμου,και οι μοναδικοί με τους οποίους αντέκρουσε τους Μακαβαίους Ταλιμπάν-και σας το λέω ο Ηώσηπος δε λέει όλη την ιστορία,για το μίσος και τη ζήλεια έβλεπαν οι φανατικοί-υπερορθόδοξοι της εποχής τους Εβραίους που παρατούσαν το Μωσαικό.Οι βιαίοτητες του Αντίοχου το 168 άρχισαν,ο Ηώσηπος και η Π.Δ. το αναφέρουν ξεκάθαρα,μέχρι και παλαίστρες φτιάξανε,τις περιττομές κρύβανε,κτλ,άρα πολύ εξ’αυτών γράψανε το μωσαικό στα αρχίδια τους.Θυμώσανε οι υπόλοιποι φαίνεται που δε μπορούσαν να τιμωρήσουν τους αποστάτες ή να τους φέρουν στον ίσιο δρόμο(δε μασλιμ γουει),θα έγιναν και μερικές μαλακίες στις αρχές του 2ου,τα πήραν στη κράνα οι Σελευκίδες(“ποιος τολμάει και λιθοβολεί τους υπηκόους μου”),είχε και ανάγκη χρήματα(πόλεμοι,κτλ),ευκαρία δεν έψαχναν οι Μακαβαίοι για να πέσουν σα τα κοράκια στους “άπιστους” Εβραίους,κτλ.Με λίγα λόγια δε μετράει αν είσε Εβραίος ή όχι.Αν ανήκεις στους Χασεδιτικούς,Χαρεδίμ ή Ορθόδοξους καλώς.Αν αποδέχεσαι τις μαλακίες του Ταλμούδ/ΠΔ δε θα σε πουν ποτέ αντισημίτη.Αλλιώς και γνήσιος απόγονος του Ιούδα να είσαι,δε τη γλιτώνσεις……….Δυστυχώς έτσι είναι.Τείνουν να θεωρούν Εβραίο,όποιον δέχεται το Ταλμούδ,τη Μίσνα ή είναι σιλοχίμ και σέβεται τα παραπάνω.Προσπαθούν να μας πείσουν πως Εβραίος είσαι μόνο στη θρησκεία,ή το καλύτερο σήμερα,κάτι ανάμεσα σε θρησκεία και έθνος.Μαλακίες,και μετά τα ίδια πρόσωπα τους σηκώνεται η τρίχα αν ακούσουν το ίδιο για τον Έλληνα(ελληνοορθοδοξος) .Υποκριτές,δεν είναι να απορείς που γουστάρουν τόσο πολύ την Τουρκία,γιατί μόνο στην Τουρκία,θεωρείται το να είσε μουσουλμάνος μαστ και για την τουρκική ταυτότητα,άσχετα τις διακηρύξεις της π**** περί σεκουλάρ(αλλά η τουρκικότητα εεε,μαστ).Δε θα περάσει ρεεεε,και στην τελική τι είναι Εβραίος,η επιστήμη λέει πως έχουμε γονίδια,αυτό είναι.Ονομοασίες όπως Άραβας,Σημίτης,Εβράιος,Έλληνας είναι άτοπες και ανούσιες.Υπάρχουν τα χρομοσώματα και οι περιγραφικές(ξανθός,κίτρινος,κοντός,κτλ),αλλά ούτε αυτό οι νιφίτσες του Ταλμούδ το θέλουν και το χαρακτηρίζουν “επιστημονικός ρατσισμός”.Λες και αν έχεις Υ-2α και όχι Υ-2β πρέπει να πεθάνεις.Σιχαμένες νιφίτσες ρεφορμιστές,αν ο Χίτλερ βρήκε μία μαλακία(“σημίτες”),εσείς δέκα χιλιάδες.Ρεφορμιστές του ταλμούδ είστε,δεν έχετε την αποκλειστικότητα στον Εβραισμό,και το αστείο είναι πως έχουν πάρει και τα σκήπτρα του αντιρατσισμού.Μα γιατί,όταν παλεύετε να ορίσετε το Ιουδαίος και σε εθνικό επίπεδο……..
  Αν Ιουδαίος σημαίνει κάτι φυλεττικό,ΤΕΛΟΣ δεν μπορεί να είναι θρησκευτικό,και αντίστροφα.Όταν προσπαθούν να περάσουν τον ιουδαισμό θρησκευτικά,το εκμεταλλέυονται και με τον αντισημιτισμό,γιατί πρακτικά δε μπορεί να ζητήσεις περιορισμό/απαγόρευση των οπαδών της θρησκείας χωρίς να στιγματιστείς ως αντισημίτης.Άρα δεν είναι για τη χάρη της προστασίας από ρατσισμό και προκατάηψη μιας φυλής αλλά μιας θρησκείας.Φαντάσου τι θα γινότανε αν έκανε το ίδιο η εκκλησία εδώ….ή το Ισλάμ.Αλίμονο στον κόσμο,που πιστεύει τα καθίκια του Ελσίνκι και των ΜΚΟ.

 13. Ποιος είναι Εβράιος? Says:

  Επίσης ποιος διάολος τους ρώτησε πως εμείς πρέπει να δεχτούμε αστείες ονομασίες όπως Σημίτης.Ενώ όταν έπαιζε κάποτε για Ιάπτεος και Χαμ(εδώ άστο),τι ρατσιστής,τι οπαδός αρειανιστών,κτλ έπεφτε.Το ξαναλέω χέζονται με την επιστήμη της γενετικής,γιατί φανερώνσει πόσο ψεύτες είναι.Πασάρουν το έθνος,ώστε κάθε φορά που κάποιος κατακρίνει ένα δικό τους να τιμωρείται ως αντισημίτης.Πέντε μεγάλα εβραικά βασίλεια γνώρισε ο κόσμος πριν το Ισραήλ-της Υεμένης,των Χαζάρων,της Σαμάρειας(Ισραήλ),της Ιουδαίας και του ενωμένου Ισραήλ,και στο πρώτο ελάχιστοι ήταν γνήσιοι εβραίοι,προσύλητοι Άραβες.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...