Aντισημίτες ή ανθέλληνες; (Πλεύρης και αστυνομικές διώξεις Δημητράδων)

Με ρωτάς φίλε μου για τον Κωνσταντίνο Πλεύρη. Απαντώ ξεκάθαρα.

Οι απόψεις του Πλεύρη κατά της δημοκρατίας, κατά των Εβραίων κ.ά. είναι γνωστές. Εγώ είμαι εντελώς αντίθετος με αυτά και ιδιαιτέρως με την αντιεβραϊκή συνωμοσιομανία ορισμένων, τα περί λευκής φυλής και Γ’ Ράιχ κάποιων άλλων (τί είναι αυτά; για τους Έλληνες θα μιλήσουμε καμμιά φορά επιτέλους; ), τις χούντες και άλλα φαιδρά τρίτων, κ.λπ., τα οποία μόνον δυσφήμιση προκαλούν στο εθνικιστικό κίνημα. (Αν μπορεί καν -που δεν μπορεί- να θεωρείται Έλλην εθνικιστής κάποιος που ιδανικά έχει την «λευκή φυλή» και τον Αδόλφο Χίτλερ και όχι την Ελλάδα (δεν αναφέρομαι στον Πλεύρη τώρα).) Ως προς δε την πολιτική δράση, ο Πλεύρης είναι πολύ αμφιλεγόμενος και στον ίδιο τον εθνικιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έκανε ποτέ χωριό με κανέναν, ακολούθησε μοναχική πορεία, και όποτε πήγε να συνεργαστεί με άλλους, η συνεργασία διελύθη κακήν-κακώς. (Προσωπικώς πιστεύω στον σύγχρονο, δημοκρατικό εθνικισμό, ο οποίος, στον ενεργό πολιτικό στίβο, υπηρετήθηκε με υπευθυνότητα κυρίως από νέους και μορφωμένους αγωνιστές του Ελληνικού Μετώπου. Ο εθνικισμός κατ’ εμέ, η εθνική ιδέα, είναι αναγκαίος ειδικώς σε μια δημοκρατική κοινωνία· είναι το αναγκαίο συνεκτικό πνεύμα, οι αρχές, ο πολιτισμός, οι κοινωνικές σχέσεις που συνέχουν την δημοκρατική κοινωνία και τής επιτρέπουν χάρη στις προσωπικές ελευθερίες να προοδεύσει και όχι να διαλυθεί από το αλληλοφάγωμα των ατομικών συμφερόντων και των ξένων επιβουλών. Τον εθνικισμό τον θέλω για την σύγχρονη, φιλελεύθερη δημοκρατία, λοιπόν. Αν κάποιοι εν έτει 2007 αρέσκονται στον Παπαδόπουλο και στον Χίτλερ, δεν μέ αφορούν εμένα και εν πολλοίς δεν τους θεωρώ καν εθνικιστές. (Παραπέμπω και στο κλασσικό πλέον άρθρο του κάθε άλλο παρά… ακροδεξιού Χρύσανθου Λαζαρίδη, «Πατριωτισμός: Η άγνωστη πλευρά του εκσυγχρονισμού».) Κλείνει η παρένθεσις.)

Ο Πλεύρης τώρα. Πέραν των αρνητικών, έχει προσφέρει και κάτι πολύ θετικό στον τόπο. Είναι από τους πρωτεργάτες της αναβιώσεως του ελληνοκεντρικού κινήματος, από αυτούς που πρωτοστάτησαν για να έρθει και πάλι στο φως η αρχαία Ελλάδα, να γνωρίσουμε και να νιώσουμε περηφάνεια για τους προγόνους και την κληρονομιά μας. Μια ολόκληρη γενιά νέων Ελλήνων έμαθε για την αρχαία Ελλάδα, το προγονικό μας κλέος το οποίο οι «προοδευτικοί» είχαν θάψει ως «φασιστικό», από την εκπομπή «Ιστορικές Μνήμες» του Κ. Πλεύρη (στα πρώτα χρόνια του τότε Τηλε-Σίτυ). Εγώ αυτό το αναγνωρίζω. Αυτό μόνο του βαραίνει στο ζύγι περισσότερο από όσο όλα τα αρνητικά. Από εκεί και πέρα δεν στέκομαι στον Πλεύρη, πάω σ’ άλλα. Αλλά από τον Πλεύρη έμαθαν πολλοί για αρχαία Ελλάδα· ενώ το Κ4Α αφορά τους ελαχίστους που το έχουν καν ακουστά (όχι πως ο Ιωάννης Μεταξάς δεν είναι μέγιστη μορφή της νεωτέρας Ιστορίας μας, αλλά για όσους δηλώνουν θαυμαστές του χωρίς να είναι θαυμαστές του Μεταξά αλλά του Χίτλερ, δεν έχω καθόλου την ίδια καλή γνώμη – και πάλι ομιλώ γενικώς, δεν αναφέρομαι στον Κ. Πλεύρη).

Ο Πλεύρης λοιπόν, έμαθε σε πολύ κόσμο την αρχαία Ελλάδα. Δεύτερον. Είναι μερικά πράγματα που τολμά να τα πει και το όνομά τους, και πρέπει κάποιος να τα πει. Και είναι και ρήτωρ, πρέπει να το παραδεχθούμε, ο άνθρωπος! Τρίτον, είναι στόχος του Δημητρά και της διεθνούς εξουσίας, η οποία επιχειρεί να φιμώσει κάθε εθνική φωνή με την προπαγάνδα και το πρόσχημα του «αντιρατσισμού». Και αν σήμερα είναι ο Πλεύρης (ο οποίος στο ζήτημα του εβραϊκού ολοκαυτώματος μπορεί να έχει 100% άδικο, αλλά αυτό δεν είναι θέμα ούτε του Δημητρά, ούτε του δικαστηρίου), αύριο θα είναι ο κάθε πατριώτης. Επομένως, επ’ αυτού, επ’αυτού μόνον -τονίζω- είμαι με τον Πλεύρη.

Τελευταίον αλλά όχι έσχατον, είμαστε μάρτυρες μιας διεθνούς, και ιδιαιτέρως έντονης εν Ελλάδι τελευταίως, επιχειρήσεως καπηλείας του εβραϊκού ολοκαυτώματος, εκμεταλλεύσεως και σκυλεύσεως του εβραϊκού ολοκαυτώματος, καθαρά πολιτικής, ανήθικης, απολύτως εξουσιαστικής, με μόνον σκοπό την χάριν δήθεν του «αντιρατσισμού» και του «ανθρωπισμού», προώθησι της «πολυπολυτισμικότητος» (βλέπε νεοταξικού εθνομηδενισμού) και του αφελληνισμού. Είναι πρόκλησι, είναι αισχρό, είναι θρασύτατο να ονομάζεις την γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού «συνωστισμό» (επισήμως κυρωθείσα συμφωνία, τα Ελληνικά σχολικά βιβλία να τίθενται υπό την έγκρισιν των Τούρκων! ΦΕΚ, Αρ. Φυλλου 142/27 Ιουνίου 2001)) και να διδάσκεις βιβλία και DVD για το εβραϊκό ολοκαύτωμα. Είναι πρόκλησι, είναι αισχρό, είναι θρασύτατο να περιορίζεις το Έπος του ’40 σε τρεις σκοπίμως άχρωμες γραμμές, να εξαφανίζεις εντελώς τον Μακεδονικό Αγώνα (μα εντελώς! και για νά ‘χουμε καλό ρώτημα, γιατί να μην μοιραστούν και να μην διδαχθούν τα βιβλία της μεγάλης λογοτέχνιδός μας Πηνελόπης Δέλτα στα σχολεία; τα βιβλία που μεγάλωσαν γενεές ολόκληρες Ελλήνων; μόνο κομμουνιστές συγγραφείς, έστω αξιόλογους, σαν την Διδώ Σωτηρίου, επιτρέπεται να μοιράζει στα παιδιά η Νέα Δημοκρατία; ) και να διδάσκεις βιβλία ολόκληρα, διαθεματικώς, σε όλες τις τάξεις και τα μαθήματα, για την ιστορική περιπέτεια ενός ξένου λαού, η οποία αποτελεί μόνον ένα κεφάλαιο του Β’ Π.Π. (τον οποίον, καθ’ ό,τι αφορά την Ελλάδα, έθαψες χυδαία). Και το χειρότερο, το πολύ χειρότερο, αυτά να γίνονται υπό τις οδηγίες και την επιβολή διεθνών κέντρων εξουσίας, State Department («Track Two: Beyond Traditional Diplomacy»), CDRSEE (Joint History Project – βλ. π.χ. παραπομπές εδώ), Task Force for International Cooperation on Holocaust, και δεν συμμαζεύεται.

Αυτό λέγεται διδασκαλία της Ιστορίας; Λέγεται γνωριμία με την ελληνοεβραϊκή κοινότητα; Όχι κύριοι, τίποτε από αυτά, και εις βάρος όλων αυτών, είναι:

ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ – ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ – ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ

Κοιτάξτε κατάντημα και φρίξτε, Έλληνες:

Υπουργείο Εθνικής (;) Παιδείας και Θρησκευμάτων, Report on the Teaching of the Holocaust in Greece, Athens, December 2006.

Υποβληθέν στο Task Force for International Cooperation on Holocaust Education, Remembrance and Research.

Υποβολή εκθέσεως πεπραγμένων στα αφεντικά!

Είκοσι σελίδες της εκθέσεως προς τα αφεντικά, για απαρίθμησι μόνον (!) του τι κάνουμε για την διδασκαλία της… εβραϊκής ιστορίας! Και στην ερώτησι του τι κάνουμε για την διδασκαλία της ελληνικής ιστορίας, η απάντησις είναι μία φράσις: λέμε ότι ήταν «συνωστισμός».

Ντροπή.

HELLENIC REPUBLIC
MINISTRY OF NATIONAL EDUCATION & RELIGIOUS AFFAIRS (MNERA)
SECRETARIAT FOR INTERCULTURAL EDUCATION & GREEK STUDIES ABROAD

Report on the Teaching of the Holocaust in Greece

Athens, December 2006

Dr Ismini Kriari – Catranis
Secretary for Intercultural Education and Greek Studies Abroad
Ministry of National Education & Religious Affairs
15 Mitropoleos St., 10185 Athens
Tel: 0030-210-3246471
Fax: 0030-210-3226313
e-mail: eidpode@ypepth.gr

Και λέγω τώρα εγώ: Σαν την γύφτικη αρκούδα μας κατάντησαν (οι ημέτεροι γραικύλοι, όχι κανένας ξένος) και σερνόμαστε, χαμερπείς δούλοι, από την μύτη. «Σαν την γύφτικη αρκούδα» που λέγει και στο παρακάτω βίντεο ο Κ. Πλεύρης. Ε, δεν έπρεπε κάποιος να τα πει;! Με το χέρι στην καρδιά, δείτε το βίντεο (και άλλα πολλά) και πείτε μου, δεν έχει δίκιο; Ε, ναι, λοιπόν, χίλιες φορές άδικο έχει για το εβραϊκό ολοκαύτωμα και την αντιεβραϊκή συνωμοσιολογία, αλλά εδώ πια, ν’ αγιάσει το στόμα του!

Διαφημίσεις

Ἐτικέττες: , , , , , ,

7 ἀπαντήσεις to “Aντισημίτες ή ανθέλληνες; (Πλεύρης και αστυνομικές διώξεις Δημητράδων)”

 1. Ελεύθερος Έλλην Says:

  Συγγραφείς, εκδότες και δημοσιογράφοι διώκονται από τον νεοταξικό φασίστα λογοκριτή Δημητρά:

  MΑΣ ΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ
  “Ελεύθερος Κόσμος”, 30-07-2007

  Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2007 καλούνται τελικά να δικαστούν ο “Ελεύθερος Κόσμος” και ο Κώστας Πλεύρης για προσβολή των Εβραίων και ηθική βλάβη του Εβραϊσμού.H δίκη θα διεξαχθεί στο Β΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων, επειδή ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος. Μαζί του στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο εκδότης του “Ε.Κ.” Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, για προβολή του βιβλίου του κ. Πλεύρη “Εβραίοι, όλη η Αλήθεια”, καθώς επίσης και ο συνεργάτης μας Θ. Χατζηγώγος για ένα σχόλιο περί Ντεήβιντ Κόπερφηλντ, στον “Ελεύθερο Κόσμο” της 29ης Οκτωβρίου 2006.

  Ιθύνων νους ο Π. Δημητράς

  Υπενθυμίζεται ότι πίσω από αυτή την προσπάθεια φιμώσεως του “Ελεύθερου Κόσμου” κρύβεται ο απηνής διώκτης μας Παναγιώτης Δημητράς, πρόεδρος του “Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι” και γιος του υπουργού της χούντας Ηλία Δημητρά!
  Αυτός έπεισε την ηγεσία των Ελληνοεβραίων και την Ελληνική Δικαιοσύνη να στραφούν εναντίον μας, με το επιχείρημα ότι έτσι θα μπορέσει και η Ελλάδα να συμβάλει στην πανευρωπαϊκή προσπάθεια καταπολέμησεως του Αντισημιτισμού και του Ρατσισμού!
  Σαν μάρτυρες κατηγορίας θα καταθέσουν ο ίδιος ο Παναγιώτης Δημητράς, η πρόεδρος της “Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας” Άννα Στάη, η Ειρήνη Κουτέλου, ο Χαράλαμπος Κατσιάπης και πέντε επιφανείς Εβραίοι: Ο Πρόεδρος του «Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος», Μωυσής Κωνσταντίνης, ο Γενικός γραμματέας Λέων Γαβριηλίδης, , ο πρόεδρος της “Ισραηλιτικής κοινότητας Αθηνών” Βενιαμίν Αλμπάλα, η Αμερικανοεβραία διοργανώτρια του “Gay Parade”, Andrea Helen Gilbert και ο Αβραάμ Ρέϊτάν. Το κλητήριο θέσπισμα με το οποίο καλούμεθα να δικαστούμε είναι 15 ολόκληρες σελίδες, το υπογράφει ο αντιεισαγγελέας Σπυρίδων Μουζακίτης και περιλαμβάνει εκτεταμένα αποσπάσματα από το επίμαχο βιβλίο του κ. Πλεύρη «Εβραίοι όλη η αλήθεια» που εξεδόθη στις 26 Μαΐου 2006 και προκάλεσε σάλο, με αποτέλεσμα να εξαντλήσει αμέσως την πρώτη του έκδοση.

  Κ. Πλεύρης: Θα το μετανοιώσουν οι Εβραίοι!

  Ο “Eλεύθερος Κόσμος” αναμένει την στιγμή της δίκης, όντας πεπεισμένος ότι υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας, που θα καταλάβουν ότι η όλη ιστορία είναι αστεία και οφείλεται στην εμμμονή ενος ανθρώπου που μας μισεί για τους δικούς του λόγους: Του κ. Παναγιώτη Δημητρά ο οποίος έχει βάλει σκοπό της ζωής του το αμείλικτο κυνηγητό κάθε πατριωτικής άποψης, προφανώς για να ξεπλύνει την ντροπή ότι ο πατήρ του Ηλίας συνεργάστηκε με την Χούντα.

  Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Πλεύρης εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη 26 Ιουλίου την παρακάτω ανακοίνωση:

  “Μου εκοινοποιήθη κλητήριον θέσπισμα, που με καλεί να δικασθώ στο Β΄ Τριμελές Εφετείον Πλημμελημάτων την 5ην Σεπτεμβρίου 2007, διότι στο βιβλίον μου “ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ-όλη η αλήθεια” διετύπωσα απόψεις που προσβάλλουν τους “Εβραίους γενικώς” και αμφισβητώ το ολοκαύτωμα.
  Το κατηγορητήριον επιεικώς είναι νομικώς απαράδεκτον, διότι με παραπέμπει να δικασθώ, δια γραφόμενά μου τα οποία κατ’ ουδένα τρόπον αποτελούν ποινικά αδικήματα. Συγκεκριμένως με κατηγορεί ότι πρέπει να αποτρέπονται γάμοι Ελλήνων και Ελληνίδων με αλλόφυλα άτομα μη ανήκοντα στην Λευκήν Φυλήν, ότι οι αλλόφυλοι δεν πρέπει να λαμβάνουν δημόσια αξιώματα ότι αι μεραρχίαι των SS μάχονται με απαράμιλλον ηρωϊσμόν, ότι η Λευκή Φυλή το 1945 υπέστη την μεγαλυτέραν καταστροφήν της ιστορίας της, ότι οι Γερμανοί συνεκέντρωναν τους Εβραίους δια να τους στείλουν στην Μαγαδασκάρη, ότι η εβραϊκή προπαγάνδα ψεύδεται δια τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, ότι το ολοκαύτωμα είναι παραμύθι.
  Από τας 1.400 σελίδας μεγάλου μεγέθους του βιβλίου μου η κατηγορία περιλαμβάνει μόνον μερικάς παραγράφους, από τας οποίας απέσπασε τμήματα, με συνέπειαν να δίδεται άλλο νόημα και να παραποιήται η αλήθεια, δια της αποκόψεως και συρραφής φράσεων. Επίσης η κατηγορία αδιαντρόπως παρεποίησε λέξεις π.χ. γράφω δια τον Ανάν ότι είναι “απόγονος ανθρωποφάγου” και η κατηγορία αντί “απόγονος” γράφει “πρώην”.
  Χαίρομαι που οι εδώ Εβραίοι θα υποχρεωθούν να αντιπαραταχθούν μαζί μου, στο δικαστήριο, όπου θα τους συντρίψω, διότι η αλήθεια και το δίκαιον είναι με το μέρος μου.
  Λυπούμαι, διότι κάποιοι αρμόδιοι κατά παράβασιν του Νόμου προσπαθούν να στοιχειοθετήσουν αδικήματα γνώμης και θέλουν να επιβάλουν περιορισμούς στην ελευθερίαν εκφράσεως απόψεως.
  Επιζητώ ειδικώς από τους δημοσιογράφους, ασχέτως ιδεολογικών αντιθέσεων, να συμπαρασταθούν στο αίτημά μου περί μη ποινικοποιήσεως της γνώμης.
  Προειδοποιώ τούς Εβραίους, ότι εδώ δεν είναι Παλαιστίνη, δια να σκοτώνουν παιδάκια και γυναίκας, να καταστρέφουν πόλεις, να βομβαρδίζουν αμάχους, να βασανίζουν και να φυλακίζουν αθώους. Εδώ είναι ΕΛΛΑΣ και υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ, που δεν θα τους φιμώσουν οι Εβραίοι.
  Ελπίζω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ευρίσκεται εκτός εβραϊκής επιρροής και θα αποδείξη ότι πράγματι είναι αμερόληπτος και ανεπηρέαστος.
  Εν Αθήναις τη 26 Ιουλίου 2007
  Κωνσταντίνος Πλεύρης»

  Πολιτική Δίωξη

  Ο “Ελεύθερος Κόσμος” μίλησε με τον κ. Πλεύρη το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, ο οποίος εξέφρασε την απορία του πώς είναι δυνατόν το κλητήριο θέσπισμα να περιλαμβάνει περισσοτέρας κατηγορίας από όσας του κατελόγισαν στις καταθέσεις τους οι ίδιοι οι Εβραίοι!
  Και ο κ. Πλεύρης κατέληξε: “Πιστεύω ότι το Κλητήριο Θέσπισμα έχει πολιτική χροιά και βασίζομαι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, διότι το κατηγορητήριο των Εβραίων παραβιάζει την Κοινή Λογική”.
  Οι κατηγορίες κατά του “Ελ. Κόσμου” και του Κώστα Πλεύρη αφορούν παραβίαση των άρθρων 320, 321, 9 (παρ 1) και 111 (παρ 7) του Ποινικού Κώδικα. Η δίκη αναμένεται συγκλονιστική, έχει ήδη προκαλέσει το διεθνές ενδιαφέρον και ασφαλώς θα μονοπωλήσει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και τα Δελτία Ειδήσεων των Τηλεοράσεων, αφού είναι η πρώτη φορά στην τρισχιλιόχρονη Ελληνική Ιστορία που οι Εβραίοι τολμούν να σύρουν στα Ελληνικά Δικαστήρια Έλληνες πολίτες Χριστιανούς Ορθοδόξους για ηθική βλάβη του Εβραϊσμού.

  Τελευταία ενημέρωση 31-07-2007

 2. SimonSays Says:

  H έκθεση που παραθέτεις είναι απάντηση προς παγκόσμια οργάνωση για την μνήμη του ολοκαυτώματος. Προφανώς η οργάνωση έστειλε σχετικό ερώτημα στα υπουργεία πολλών χωρών όπως φαίνεται από τη σελίδα τους και δημοσιεύουν ανάλογες απαντήσεις από άλλες 14:

  http://www.holocausttaskforce.org/teachers/index.php?content=educational_reports/

  Υπεβλήθη λοιπόν μια ερώτηση στο υπουργείο και απάντησε επ’αυτού-που το περίεργο;

  -Simon @ atheoi.ORG

 3. Τουρκοφάγος Says:

  Ο φίλος μου ο Εριχθόνιος θα μου επιτρέψει να απαντήσω εγώ.

  Πρώτον, δεν ερωτήθη, απλώς, το ΥπΕΠΘ. Η Ελλάς είναι μέλος (γιατί; ) του διεθνούς αυτού οργανισμού και έχει αναλάβει υποχρεώσεις (ποιες; ), και ελέγχεται, και υποβάλλει αναφορά πρεπραγμένων στους ελεγκτές. Οι δε είκοσι σελίδες της απαριθμήσεως των πεπραγμένων, την στιγμή που από το ίδιο αμαρτωλό υπουργείο η Ελληνική Ιστορία θάβεται, είναι πρόκλησις. (Δεν φταίνε βεβαίως οι Εβραίοι για τους δικούς μας αρνησιπάτριδες – να εξηγούμεθα.)

  Διαβάζω: «στις 14 Νοεμβρίου 2005 η χώρα μας έγινε παμψηφεί δεκτή ως το 22ο μέλος του Διεθνούς Οργανισμού ITF (International Task Force). Ο διεθνής αυτός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του Σουηδού πρωθυπουργού Γκόραν Πέρσον έχει ως βασικό αντικείμενο τη διάδοση της γνώσης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Ευρώπης κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στον οργανισμό συμμετέχουν 20 κράτη: η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ιταλία, η Μ. Βρετανία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σουηδία, η Τσεχία, η Λιθουανία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, το Λουξεμβούργο, η Αργεντινή, η Αυστρία, η Λετονία και η Ελβετία».

  Δεν καταλαβαίνω ούτε την ανάγκη συγκροτήσεως τέτοιου οργανισμού, ούτε τι κάνουμε εμείς εκεί πέρα. Δηλαδή, εξ ιδίας πρωτοβουλίας το Ελληνικό κράτος διαθέτει πόρους και συμμετέχει σε διεθνείς εκστρατείες για εθνικά συμφέροντα και προβολή της Ιστορίας… άλλων! (Και θάβει την δική του Ιστορία!) (Προσοχή, επαναλαμβάνω, δεν λέω ότι κακώς προβάλλουν την Ιστορία τους οι Εβραίοι. Πολύ καλά κάνουν. Εμείς, όμως, τί δουλειά έχουμε; )

  Δεύτερον, και σημαντικότερον, τα παραπάνω δεν είναι παρά μία μόνον παράμετρος της ευρύτερης διαπλοκής των συμφερόντων που εργάζονται για να διδάσκονται οι ελληνόπαιδες οτιδήποτε άλλο εκτός από Ελληνική Ιστορία, Ελληνικό ήθος και έθος. Αλλά αυτά, τα έγραψα αναλυτικώς στο δικό μου ιστολόγιο: «Ποιοι και πώς σχεδιάζουν το μέλλον των παιδιών μας».

 4. Αντίοχος ο Επιφανής Says:

  Εδώ στο γραικυλιστάν κυβερνά το… Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο! Αποφασίζομεν και διατάζομεν! Ξήλωμα τα σταυρουδάκια των οδηγών από τα λεωφορεία! Ξήλωμα το κάψιμο του Ιούδα, τά έθιμά μας! Με διαταγή των βρωμοφασιστών του ΚΙΣ! Και δίπλωμα της μέσης των γραικύλων! Ούτε οι πασάδες επί τουρκοκρατίας, ούτε οι ναζήδες επί κατοχής τέτοια τυραννία επί των Ελλήνων! Κράτος εν κράτει! Ουστ, Ιούδες!

 5. filopatria Says:

  Ερώτηση: Ξέρει τίποτε ο Γιωργάκης;

  Δεν έχουμε παρά να πάμε πίσω να δούμε πότε υπογράφηκαν τα σχετικά και ποιός ήταν υπουργός. Είμαι 99% σίγουρος ότι από εκεί ξεκινά το κακό αφού αυτός ήταν επί σειρά ετών υπ. Παιδείας χωρίς κανείς να τον θυμάται σαν υπουργό αλλά σαν παιδί του πατέρα του αλλά και της μάνας του. Εκτός αν έγινε την περίοδο που ήταν ΥΠΕΞ και ο χαϊδεμένος της Ωλμπράϊτ…

 6. S G Says:

  “Ο εθνικισμός κατ’ εμέ, η εθνική ιδέα, είναι αναγκαίος ειδικώς σε μια δημοκρατική κοινωνία· είναι το αναγκαίο συνεκτικό πνεύμα, οι αρχές, ο πολιτισμός, οι κοινωνικές σχέσεις που συνέχουν την δημοκρατική κοινωνία και τής επιτρέπουν χάρη στις προσωπικές ελευθερίες να προοδεύσει και όχι να διαλυθεί από το αλληλοφάγωμα των ατομικών συμφερόντων και των ξένων επιβουλών.”

  αυτη ειναι ισως η πιο αλλοκοτη υπερασπιση του εθνικισμου που εχω ακουσει! δεν μπορουμε απλα να συνεργαζομαστε βασει απλων αρχων και μιας αισθησης κοινου συμφεροντος? πρεπει απαραιτητα δηλαδη να αισθανομαστε μισος προς τους ξενους και να εχουμε ρατσιστικες αποψεις για την ανωτεροτητα της φυλης μας? πρεπει να παρχαρασσουμε την ιστορια και να πιστευουμε εθνικους μυθους? ειλικρινα δεν κατανοω. Για τον τηλετσαρλατανο Πλευρη, ιδου η γνωμη μου. Σχολια ευπροσδεκτα, λιγος διαλογος στο θεμα θα με εκανε χαρουμενο. Φωνασκιες και υβρισμοι αυστηρα ανεπιθυμητα.

 7. Κωνσταντίνος Says:

  Δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ αν συμφωνω η διαφωνω με τον κ Πλευρη, γιατι πρωτα απο ολα θα πρεπει να με ανησυχει η σταση και η συμπεριφορα των Ελληνων πολιτων, που καθε αλλο παρα ενδιαφερονται για την σημερινη “πραγματικοτητα” της πατριδας τους. Πολυ καιρο πριν, ηττα στην Κυπρο με απωλειες ελληνικεε ψυχες. Σε ολο τον κοσμο οπου υπαρχει Ελληνισμος, μικρη υποστηριξη απο το Ελληνικο κρατος, με αποτελεσμα την παρακμη και τον μαρασμο των ελληνικων κοινοτητων. Απο τα μεσα του 18ου αιωνα στη Μακεδονια μας παιζονται διαφορα πολιτικα “παιχνιδια”, τα οποια εξυπηρετουν καθε φορα και διαφορετικους σκοπους, πλυν των δικων μας εθνικων δικαιωματων και συμφεροντων. Ενταξει ολα αυτα, και εμεις; Τι κανουμε εμεις; Ειμαστε καθισμενοι στον καναπε του σπιτιου μας η σε καποια καφετερια και απολαμβανουμε το φραπε μας. Χλυαρες αντιδρασεις, λογια του αερα μεσα στα καφενεια, θεατρο μεταξυ μας. . Μας συμβαινει οτι μας αξιζει να μας συμβει, απολαμβανουμε τους καρπους της δικης μας προσφορας, δηλαδη της αδιαφοριας. Ας ελπισουμε οτι θα αντιληφθουμε καποτε την “πραγματικοτητα” και θα παρουμε τον πρωτο λογο…

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...