Η υποκρισία του κομματικού κατεστημένου και ο ρόλος της εθνικής αντιπολιτεύσεως του ΛΑ.Ο.Σ. στην νέα Βουλή

Η Ν.Δ. έχει βέβαιη την νίκη και την αυτοδυναμία (3% μπροστά στις “μυστικές” δημοσκοπήσεις), αλλά κλαψουρίζει ότι τάχα κινδυνεύει και απειλεί, για να τρομάξει και να ξαναβάλει στο μαντρί τους ψηφοφόρους που τής φύγανε, και έτσι να αφήσει τον ΛΑ.Ο.Σ. εκτός Βουλής.

Γιατί η Ν.Δ. φοβάται τόσο πολύ τον ΛΑ.Ο.Σ., ώστε έχει ξεκινήσει τον υπέρ πάντων εκλογικό αγώνα της κατά ενός μικρού κόμματος; (Σημειώνω ότι εάν κάτι φοβίζει τα κόμματα του κατεστημένου, τότε αυτό είναι κατ’ αρχήν καλό. Πάμε όμως παρακάτω.)

Φοβάται η Ν.Δ. ότι δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση; Όχι βεβαίως, αυτό, είπαμε, είναι εντελώς απίθανο.

Άλλο είναι αυτό που φοβίζει την Ν.Δ. και τρομάζει το κατεστημένο. Η ύπαρξη εθνικής αντιπολιτεύσεως στην Βουλή, αυτό φοβίζει την Ν.Δ.

Σκεφθείτε: Και μόνον το ενδεχόμενο, το απλό ενδεχόμενο να μπει ο ΛΑ.Ο.Σ. στην Βουλή ανάγκασε τον κ. Καραμανλή να κάνει δηλώσεις για βέτο έναντι των Σκοπίων (έστω και λόγια του αέρα – αλλά και αυτό ακόμη δεν τό είχε τολμήσει καν η Ν.Δ. σε τρία χρόνια εξουσίας, και εξαναγκάστηκε να τό κάνει σε μία ημέρα, την ημέρα του “ντημπέητ”, όπου απέναντί της βρισκόταν ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.). Τόν ανάγκασε να καθυστερήσει την διανομή του επαίσχυντου βιβλίου Ιστορίας στα σχολεία. Τόν ανάγκασε να αγκαλιάζει προεκλογικώς τον μητροπολίτη Άνθιμο, τον οποίον πέρισυ κατηγορούσαν ως “μακεδονομάχο” που ανακατεύεται στην πολιτική.

Εάν αυτά αναγκάστηκε ο κ. Καραμανλής να τά πράξει επειδή για μία ημέρα μόνον είχε απέναντί του τον κ. Καρατζαφέρη σε τηλεοπτική συζήτηση, φαντασθείτε εάν στα επόμενα τέσσερα χρόνια διακυβερνήσεως έχει απέναντί του την εθνική αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο. Εθνική αντιπολίτευση, εγγύηση αντιδράσεως σε κάθε απόπειρα κυβερνητικής ολιγωρίας.

Θέλετε αυτήν την εγγύηση, όταν σε λίγο καιρό θα συζητείται και πάλι το θέμα των Σκοπίων, της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε., μια νέα πλεκτάνη Αννάν εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού ή η ιστορική συνείδηση και η μόρφωση των παιδιών μας; Θέλετε δεξιά του πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο να υπάρχει η δύναμη σταθερότητος που θα τόν πείσει και θα τού δώσει την δύναμη να πει εκεί που πρέπει ΟΧΙ; Η δύναμη που θα τόν αναγκάζει να λαμβάνει σοβαρά πια υπ’ όψιν τις ευαισθησίες των Ελλήνων πολιτών;

Αυτό είναι το ερώτημα που θα κληθούμε να απαντήσουμε την 16η Σεπτεμβρίου.

Διαφημίσεις

Ἐτικέττες: , ,

Μία ἀπάντηση to “Η υποκρισία του κομματικού κατεστημένου και ο ρόλος της εθνικής αντιπολιτεύσεως του ΛΑ.Ο.Σ. στην νέα Βουλή”

  1. blogsta Says:

    Συμφωνώ

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...