Ο φασίστας Καραμανλής σκέπτεται να μιμηθεί τον φασισμό του φασίστα Σαρκοζύ, προέδρου των φασιστών Γάλλων!

Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της σημερινής (30 Σεπτ. 2007) «Καθημερινής».
Θα είναι αρκετή λοιπόν η είσοδος στην Βουλή ενός νέου, δυναμικού, μικρού κόμματος, για να ανατρέψει ριζικά το σάπιο και παρακμιακό ελλαδικό κομματικό κατεστημένο; Θα μπορέσει ο ΛΑ.Ο.Σ. να αποτελέσει τον καταλύτη για να γίνει η χώρα μας μια σύγχρονη, υγιής, δυναμική δημοκρατία, με αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό;

Οι ευθύνες μας είναι τεράστιες. Η Ελλάδα στηρίζει τις ελπίδες της για πολιτική ανανέωση, πρόοδο και ευημερία, στην ανατροπή που μπορούν να φέρουν οι Έλληνες εθνικιστές. Πρέπει να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών της Ιστορίας.

Είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. σήμερα αντάξιος για αυτόν τον ρόλο; Όχι ακόμη. Αλλά είναι ο μόνος υπαρκτός κοινοβουλευτικός πολιτικός φορέας που εκφράζει το πανεθνικό (πλειοψηφικό στην Ελληνική κοινωνία) μέτωπο ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, ο οποίος τουλάχιστον μάχεται. Αυτό το νόημα είχε και η ψήφος μας.

Η στρατηγική της Ν.Δ. απέναντι σε Καρατζαφέρη
Το κυβερνών κόμμα ετοιμάζει πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσει την εκ δεξιών πρόκληση από το ΛΑΟΣ

Του Γιωργου Π. Τερζη

Στην προκρούστεια κλίνη βρίσκεται μετά τις 16 Σεπτεμβρίου η Νέα Δημοκρατία, με τον «πολιτικό προκρούστη» να την τραβάει ώστε να καλύψει όλο το πολιτικό φάσμα, από τον μεσαίο χώρο μέχρι τη δεξιά. Πόσο εφικτό είναι αυτό;

Η οριακή πλειοψηφία των 152 βουλευτών και η άποψη πολλών στελεχών ότι η υπόθεση του βιβλίου Ιστορίας της Στ’ Δημοτικού στοίχισε εκλογικά, ωθώντας πολλούς συντηρητικούς ψηφοφόρους στο ΛΑΟΣ, δημιουργούν ένα προκλητικό πολιτικά περιβάλλον εντός του οποίου η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να χαράξει την πορεία της. Το ζήτημα με το βιβλίο έκλεισε, άρον άρον, την προηγούμενη εβδομάδα, κάνοντας πολλούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ανασάνουν με ανακούφιση αλλά και τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη να πανηγυρίζει τη δικαίωση της πολιτικής του.

Ακολούθησε, την Πέμπτη, η ψηφοφορία για την ανάδειξη του κ. Δημήτρη Σιούφα ως προέδρου της Βουλής. Στελέχη του ΛΑΟΣ δήλωσαν ότι ψήφισαν και οι 10 βουλευτές τον κ. Σιούφα, έστω κι αν υπάρχουν έντονες υπόνοιες πως κάποιοι εξ αυτών, όχι τυχαία, επέλεξαν το λευκό. Στόχος ήταν να αρχίσει η Ρηγίλλης να αναζητά τους δυσαρεστημένους της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας. Δεν αποκλείεται να ήταν η πρώτη πράξη του «κλεφτοπόλεμου» του κ. Καρατζαφέρη προς τη Νέα Δημοκρατία. Επισήμως, η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με το ΛΑΟΣ ούτε εντός ούτε εκτός κοινοβουλίου και απορρίπτει τα σενάρια συμπόρευσης με τον Γ. Καρατζαφέρη. «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τα άκρα» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του πρωθυπουργού στο debate των πολιτικών αρχηγών. Και ο Κώστας Καραμανλής θα επιμείνει στο κεντρώο προφίλ του μεσαίου χώρου. Την ίδια στιγμή, όμως, η εκ δεξιών πρόκληση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος θα επιχειρούν τον αφοπλισμό του ΛΑΟΣ είτε με πολιτικές πρωτοβουλίες (π.χ. απόσυρση βιβλίου) είτε με ρητορικές παρεμβάσεις. Στο πεδίο αυτό αναμένεται να υπάρξει μεγαλύτερη προβολή των απόψεων παραγόντων εκτός κυβέρνησης όπως ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και, δευτερευόντως, κυβερνητικών στελεχών όπως οι Γ. Ιωαννίδης και Κ. Κιλτίδης.

Η διελκυστίνδα κέντρου – δεξιάς αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το βιβλίο Ιστορίας ήταν μόνον η κορυφή του παγόβουνου.

Σκόπια και μετανάστες

Η ονομασία του γειτονικού κρατιδίου των Σκοπίων αναμένεται να είναι το επόμενο πεδίο άσκησης της κυβερνητικής διπλωματίας και στο εσωτερικό. Η αναγνώριση των Σκοπίων από τον Καναδά, συνοδεύτηκε και από την προκλητική πράξη του προεδρεύοντος στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ Σκοπιανού κ. Κερίμ να προσφωνήσει τον πρόεδρο της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» αλλά και την, αντίστοιχου ύφους, ομιλία του κ. Τσερβενκόφσκι. Οι ΗΠΑ πιέζουν για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και η κυβέρνηση σύντομα θα κληθεί για ένα συμβιβασμό ή να θέσει βέτο. Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό ήταν οι αναμενόμενες: ο Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε την άσκηση βέτο και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος τον ουσιαστικό περιορισμό των διμερών σχέσεων, ένα είδος μίνι εμπάργκο προς τα Σκόπια. Ο κ. Ανθιμος, μάλιστα, άνοιξε εμμέσως πλην σαφώς και ζήτημα μεταναστευτικού νόμου, καλώντας από πολιτικούς και στρατιωτικούς να λάβουν τα μέτρα τους ώστε να υπάρχει έλεγχος της κίνησης στα σύνορα με τα Σκόπια, γιατί «δεν μπορούμε να ξεμπλέξουμε ήρεμα με αυτούς».

Αλά Γαλλικά

Η πρόταση ετέθη σε μία περίοδο που η Νέα Δημοκρατία έχει στρέψει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την προσοχή της στις πρωτοβουλίες του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και πολλά στελέχη προβάλλουν τον «γαλλικό δρόμο» ως τον πλέον ενδεδειγμένο για τον κ. Καραμανλή. Το ζήτημα των μεταναστών παραμένει ανοικτό, παρά τον πλήρη νόμο που θέσπισε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος. Γιατί απλά, ο νόμος αμφισβητείται από τις αδυναμίες της διοίκησης να τον εφαρμόσει. Ως αποτέλεσμα, τα (αντι)μεταναστευτικά μέτρα Σαρκοζί με τους ελέγχους γλωσσομάθειας ή τα τεστ DNA, ακούγονται ελκυστικά για ορισμένους εντός των τειχών και δεν αποκλείεται ένα απλό περιστατικό αστυνομικού δελτίου να πυροδοτήσει το ζήτημα.

Στα θέματα των Σκοπίων και των μεταναστών, όπως και στην υπόθεση της Ιστορίας, πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν εκκλησιαστικοί παράγοντες. Νέα Δημοκρατία, ΛΑΟΣ, Στ. Παπαθεμελής και ουκ ολίγοι πράσινοι βουλευτές διαγκωνίζονται για την εύνοια της εκκλησίας. Η εκλογική αποτυχία της κ. Γιαννάκου ή ακόμη και του πρώην βουλευτή Κερκύρας Ν. Γεωργιάδη, αποτέλεσαν ηχηρή απόδειξη της δύναμης του χριστεπώνυμου πλήθους. Αντιθέτως, ο κ. Ευρ. Στυλιανίδης, που απέσυρε το βιβλίο, έλαβε τα συγχαρητήρια του Αρχιεπισκόπου.

«Πολιτική βία»

Εσχατο όχι όμως και αμελητέο είναι το ζήτημα της «πολιτικής βίας» που έθεσε τον περασμένο χειμώνα η κυβέρνηση με αφορμή τις επιθέσεις σε αστυνομικές δυνάμεις. Ο όρος ακουμπά στη λογική του Νικολά Σαρκοζί για τον έλεγχο των «απόκληρων» των γαλλικών προαστίων. Πώς θα αντιμετωπίσει, εφεξής, ο υφυπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Παν. Χηνοφώτης τη δράση ομάδων αναρχικών ή κουκουλοφόρων;

Οι ενδεχόμενες αυτές προκλήσεις, καθιστούν τον βηματισμό της νέας κυβέρνησης εξαιρετικά δυσχερή… πάνω σε ένα τεντωμένο σχοινί, μεταξύ του μεσαίου χώρου και των ορατών πλέον σε τμήμα της ελληνικής κοινωνίας συντηρητικών ιδεών.

Διαφημίσεις

Ἐτικέττες: ,

Μία ἀπάντηση to “Ο φασίστας Καραμανλής σκέπτεται να μιμηθεί τον φασισμό του φασίστα Σαρκοζύ, προέδρου των φασιστών Γάλλων!”

 1. ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ Says:

  Η αλήθεια είναι ότι εάν τολμούσε κανείς στην Ελλάδα να θίξει τα ζητήματα που θίγει στην Γαλλία (με την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του παραδοσιακά δημοκρατικού και προοδευτικού γαλλικού λαού) ο κεντροδεξιός Σαρκοζύ, θα τον κατηγορούσε ως «ακροδεξιό» ακόμη και ο Καρατζφέρης!

  Αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για τη μετανάστευση συζητά η γαλλική Βουλή

  Παρίσι, 18 Σεπτ. 2007

  Υπό συζήτηση τίθενται την Τρίτη στο γαλλικό Κοινοβούλιο οι νομοθετικές προτάσεις που καθιστούν αυστηρότερα τα κριτήρια εισόδου στη χώρα για τους συγγενείς μεταναστών που θέλουν να ενωθούν με τις οικογένειές τους που ζουν στη Γαλλία.

  Βάσει του νομοσχεδίου που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση, οι οικογένειες των μεταναστών θα πρέπει να αποδεικνύουν πως είναι αξιόχρεοι και μιλούν τη γαλλική γλώσσα. Σε ορισμένες περιπτώσεις η νομοθεσία προβλέπει ακόμη και έλεγχο DNA για να αποδειχθεί η συγγένεια.

  Οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών ελευθεριών κάνουν λόγο για απάνθρωπο νομοσχέδιο, όμως η κυβέρνηση διαμηνύσει πως στόχος της είναι να καταστείλει την παράνομη μετανάστευση. Ο Νικολά Σαρκοζί έχει ήδη προωθήσει την απέλαση 25.000 παράνομων μεταναστών μόνο για φέτος.

  Αναλυτικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι ηλικίας άνω των 16 ετών συγγενείς μεταναστών που διαβιούν στη Γαλλία θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξέταση στη χώρα προέλευσης για να αποδειχθεί εάν έχουν καλή γνώση της γλώσσας και των αξιών της Γαλλίας.

  Θα πρέπει, επίσης, να αποδείξουν πως η οικογένειά τους στη Γαλλία έχει τη δυνατότητα να τους υποστηρίξει οικονομικά και οι ίδιοι θα μπορούν να εξασφαλίσουν το ελάχιστο εισόδημα, αναφέρει το BBC.

  Σε περίπτωση που οι αρμόδιοι κρατικοί αξιωματούχοι διατηρούν αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι αυθεντική η δήλωση ένας συγγενής του αιτούντος θα κληθεί να υποβληθεί -και να καταβάλει το κόστος- ελέγχου DNA για να αποδείξει το βιολογικό δεσμό.

  Newsroom ΔΟΛ

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...