Περισσότερα για την επίθεση των αναρχοτραμπούκων αριστεριστών εναντίον των βιβλίων και των εκδοτών

Περισσότερα για την επίθεση των αναρχοτραμπούκων αριστεριστών εναντίον των βιβλίων και των εκδοτών:

Ο… ανθός της ελληνικής νεολαίας!

—————

[…] Πήγαν πρώτα στην Ελεύθερη Σκέψη, μετά στον Πελασγό, και προχώρησαν προς την Νέα Θέση. Εκεί έγινε σκληρή μάχη μεταξύ των 30 αναρχοτραμπούκων και των 2 (δύο) πωλητών. Τελικά οι τραμπούκοι έφυγαν και τους άφησαν αιμόφυρτους, ήρθε το νοσοκομειακό και τους πήρε (ράμματα στο κεφάλι) και ακόμα αργότερα (!) ήρθε ο… φόβος και ο τρόμος κάθε παρανόμου η… Ελληνική Αστυνομία…

Το συγκεκριμένο άρθρο του Τσαγκαρουσιάνου είχε εμφανισθεί και στο forum των αναρχοτραμπούκων Indymedia. Εκεί το είχα πρωτοδιαβάσει και αμέσως κατάλαβα πως αποτελούσε “προαναγγελία” επιθέσεως. Όλως συμπτωματικώς απεσύρθη πλέον και δεν υπάρχει στα αρχεία του Indymedia. Ο Τσαγκαρουσιάνος πρέπει να αισθάνεται υπερήφανος πλέον. Το “παιδί με το ξυρισμένο κεφάλι” του οποίου η παρουσία τον ενόχλησε, δέχθηκε την επίθεση 30 και πλέον τραμπούκων με λοστούς και ρόπαλα και είναι τραυματισμένο με ράμματα στο κεφάλι. Για όσους ενδιαφέρονται για την αλήθεια και επειδή έτυχε να περάσω από την έκθεση βιβλίου λίγα λεπτά πριν από την επίθεση, το παιδί στο περίπτερο της Νέας Θέσεως δεν είχε ξυρισμένο κεφάλι, αλλά κοντό κούρεμα.

Προσπαθώ να βρω αντιδράσεις κομμάτων απέναντι στο περιστατικό που συνδυάζει κατά μοναδικό τρόπο τον τραμπουκισμό, τον σκοταδισμό και την παρανομία. Πλην της δηλώσεως Αϊβαλιώτη στην Βουλή, απόλυτη σιωπή. Απόλυτη σιωπή και από τον “πνευματικό κόσμο” της χώρας, ο οποίος μάλλον έχει τόση σχέση με το πνεύμα, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Πριν λίγες ημέρες ο “Ιός” μία διαμαρτυρία κατά Σκοπιανών προπαγανδιστικών βιβλίων σε παλαιότερη έκθεση βιβλίου στην Θεσσαλονίκη στην οποία κανένας δεν είχε δεχθεί επίθεση. Θα ήθελα να ήξερα αν θα επιδείξει την ίδια ευαισθησία και για την προχθεσινή επίθεση κάτω από την Ακρόπολη.

—————

Ποιοί είναι αυτοί που καίνε τα βιβλία;

ΝΕΟΛΑΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση βιβλίου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάποια αρρωστημένα μυαλά επιτέθηκαν εναντίον ανθρώπων, των οποίων το μόνο έγκλημα ήταν ότι διέθεταν βιβλία προς πώληση. Αποτέλεσμα να στείλουν δύο από αυτούς στο νοσοκομείο (τον έναν με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις).

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο; Όχι! Έχει επαναληφθεί αρκετές φορές! Ποιό είναι το κριτήριο με το οποίο επιλέγουν τα βιβλιοπωλεία που θα σπάσουν και θα κάψουν;… Το αν τους αρέσουν τα βιβλία που διατίθενται! Μόνο τον τελευταίο χρόνο πάνω από δέκα φορές έχουν γίνει τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις εις βάρος βιβλιοπωλείων. Ποτέ δεν έχει υπάρξει ούτε μία σύλληψη. Τί σημαίνει αυτό;…

Αυτοί που διαπράττουν αυτό το έγκλημα, θέλουν να λένε ότι υπερασπίζονται την ελευθερία. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι είναι φορείς ενός νέου ολοκληρωτισμού, ο οποίος δεν διστάζει να χτυπήσει ανθρώπους και να κάψει βιβλία, αφού δεν μπορεί να στείλει στην πυρά τους συγγραφείς.

Πρέπει να μας βρούν ΟΛΟΥΣ απέναντί τους. Κι αν το κράτος επιμένει να αδιαφορεί, η κοινωνία πρέπει να τους απομονώσει.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άνανδρη αυτή επίθεση, δεκάδες μέλη της ΝΕ.Ο.Σ. έδωσαν βροντερό παρόν το βράδυ της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου στην έκθεση βιβλίου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Διένειμαν έντυπο υλικό και ενημέρωσαν τους πολίτες για την τρομοκρατία που ασκείται εις βάρος συγκεκριμένων εκδοτικών οίκων με την ανοχή του κράτους.

Στην φωτογραφία διακρίνεται ομάδα του κλιμακίου της ΝΕ.Ο.Σ. έξω από το περίπτερο των εκδόσεων “Νέα Θέσις”. Ο εκδότης κ. Ιωάννης Σχοινάς και ο γιός του Σωτήρης (ο οποίος δέχθηκε την απρόκλητη επίθεση) πλαισιωμένοι από τους ΝΕΟΣίτες που έδειξαν έμπρακτα την συμπαράστασή τους.

—————

Σχόλιο Στάθη Τσαγκαρουσιάνου. «Νίπτω τας χείρας μου»…
(«Καταδικάζει» την επίθεση, χωρίς να μετανιώνει για το προκλητικό editorial του! Και ζητά και πάλι… «απομόνωση» των εκδοτών και συγγραφέων, των οποίων τις απόψεις δεν βρίσκει της αρεσκείας του. Και μιλά για στοχοποίηση δική του, την ώρα που αυτοί που ο ίδιος στοχοποίησε βρίσκονται στο νοσοκομείο. Ας παραδεχόταν τουλάχιστον πόσο ατυχές, αν μη τι άλλο ήταν το editorial του!)

«ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Tο επεισόδιο με την επίθεση αναρχικών στο περίπτερο των εθνικιστικών εκδόσεων ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ, στην Εκθεση Βιβλίου, με βρίσκει απολύτως αντίθετο. Αναγκάζομαι να το γραψω αυτό, διότι μερικοί, σκοπίμως διαδίδουν ότι η επίθεση προκλήθηκε από το editorial που έγραψα στο προηγούμενο φύλλο της Lifo. Η θεση μου δεν είναι ότι η βία θα πολεμήσει τις ρατσιστικές ιδέες. αλλά ότι οι άνθρωποι του πνέυματος και της Τέχνης οφείλουν να δέχονται στους κόλπους τους μόνο όσους σέβονται τις αξίες του πνεύματος και της Τέχνης! Οι ρατσιστές ή οι εθνικιστές έχουν καθε δικαίωμα να εκδίδουν βιβλία και να εκφράζονται – και βεβαίως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους χτυπά ή να τους καίει τα βιβλία. Αυτό όμως δεν αναιρεί σε τίποτα όσα υποστήριξα στο άρθρο. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Στοχοποιούν την εφημερίδα μας, και τα θεωρώ υπαίτια από τουδε και εις το εξής για ότιδήποτε συμβεί.»

—————

ΔΗΛΩΣΗ ΙΩΑΝΝΗ ΣΧΟΙΝΑ
(εφημ. «Ελεύθερος Κόσμος», 1 Οκτ. 2007)

Μετά την δημοσίευση του κειμένου του κ. Στάθη Τσαγκαρουσιάνου, επικοινωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη των εκδόσεων “Νέα Θέσις”, Ιωάννη Σχοινά, ο οποίος έκανε στον “Ελεύθερο Κόσμο” την εξής δήλωση:

«Ο κ. Τσαγκαρουσιάνος, με την καθυστερημένη δήλωσή του δεν απαλλάσσεται από τις ευθύνες που έχει. Αυτός και μόνον αυτός, ευθύνεται καθ’ ολοκληρία για την επίθεση κατά του περιπτέρου της Νέας Θέσεως. Και συμβαίνει αυτό, διότι επετέθησαν σε τρία περίπτερα, στα δύο εκ των οποίων πείραξαν μόνο βιβλία. (εκδ. Γεωργιάδης, Ελεύθερη Σκέψη). Ενώ στο δικό μου περίπτερο, επετέθησαν εναντίον του γιου μου και του φίλου του που ήταν μέσα. Ας μην προσπαθεί λοιπόν, ο κ. Τσαγκαρουσιάνος τώρα να μας πει ότι δεν έχει ευθύνες, διότι το άρθρο του είχε υποδείξει και το περίπτερό μου και τον γιο μου.»

—————

Σχολίασαν επίσης (έπεσαν απλώς στην προσοχή μου, χωρίς να ψάξω επί τούτου), εκτός από τον «Ελεύθερο Κόσμο», το ρεπορτάζ του οποίου μετέφερα στην προηγούμενη δημοσίευση:

Ο Φιλελεύθερος
Ο Βαγγέλακας
Ο Τουρκοφάγος
Ο Μαύρος Κρίνος (αν και διαφωνώ με πολλές θέσεις αυτού του χώρου των εθνικομπολσεβίκων)
Το περιοδικό Ρεσάλτο της πατριωτικής αριστεράς (επίσης)
Ο Γιάννης Τριάντης (από τις έντιμες φωνές της Ελευθεροτυπίας)
Η εφημερίδα Στόχος (με αποκαλύψεις για τους δράστες)
Ο Καλλίμαχος

Η Κόκκινη Πιπεριά (άλλη μία έντιμη φωνή από την πατριωτική αριστερά)
Το ιστολόγιο Εθνικισμός
Ο Περίεργος

—————

Άλλες επιθέσεις του αριστερού παρακράτους (η ιστοσελίδα ανανεώνεται διαρκώς)

Ἐτικέττες: , , ,

2 ἀπαντήσεις to “Περισσότερα για την επίθεση των αναρχοτραμπούκων αριστεριστών εναντίον των βιβλίων και των εκδοτών”

  1. vetdino Says:

    έτσι είναι φίλε, και μάλιστα όποιος έχει λίγο μυαλό αξίζει τον κόπο να συνδέσει την άνανδρη επίθεση στη νέα θέση με τη σύλληψη του ιού Βούτση και θα δει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο!!!!

  2. J.McManus Says:

    […]Πλην της δηλώσεως Αϊβαλιώτη στην Βουλή, […]

    Ενημερώστε με περικαλώ ΟΤΑΝ αποφασίσει ο κύριος Αϊβαλιώτης να υπηρετήσει τον Ελληνικό Στρατό, να τον επισκευθώ στο πρώτο επισκεπτήριο με σπιτικά φαγητά και γλυκίμστα, να του δώκω κουράγιο και να του ευχηθώ “καλή θητεία”!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...