Λεωνίδας Κύρκος, «η πιο κραυγαλέα περίπτωση αφελληνισμένης συνείδησης»

   Όχι, δεν θεωρώ προς έπαινον του Λεωνίδα Κύρκου το ότι απεκήρυξε τους πρώην συντρόφους του. Μάλλον δείγμα υποταγής στην Νέα Τάξι ήταν το ότι εχαρακτήρισε τους πρώην συμπολεμιστές του (μαζί με τους οποίους είχε πάρει τα όπλα κατά της Ελλάδος) γελοίους.

«Με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, ένα γελοίο άνθρωπο που είδα από κοντά και κατάλαβα πόσο γελοίος ήταν. […] Άνθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν. Κι όμως εκείνη την εποχή, σας επαναλαμβάνω, τους έβλεπα τους ανθρώπους αυτούς σαν γίγαντες.»
(Λεωνίδας Κύρκος, «Ευτυχώς που δεν νίκησε η επανάστασή μας!», «Η Καθημερινή», 3-12-2006)

Μετανοημένος ίσως σταλινικός, αμετανόητος ὅμως τουρκόφιλος και γραικύλος.

Ο άνθρωπος τον οποίον ο Χρήστος Γιανναράς εχαρακτήρισε («Το τρίδυμο της προεδρίας», «Η Καθημερινή», 5-12-1999), χωρίς να τόν κατονομάση, ως την «πιο κραυγαλέα περίπτωση αφελληνισμένης συνείδησης».


Η μήνις ολοκλήρου της καθεστωτικής προοδευτικιάς διανοήσεως ξέσπασε κατά του Χρήστου Γιανναρά μετά από αυτό το άρθρο. Δεῖτε ένα δείγμα από τις διαμαρτυρίες των πάσης αποχρώσεως νεοταξιτών ιεροεξεταστών κατά του Χρήστου Γιανναρά και τα γλοιώδη λιβανίσματά τους για τον Κύρκο, τον οποίον μετά από μερικά έτη, το 2008, ετίμησε και διακομματικώς η εκσυγχρονιστική μας Βουλή…

Λεωνίδας Κύρκος λοιπόν.

– Πρωτεργάτης της τουρκοφιλίας.

– Πρωτεργάτης του γραικυλισμού. Συνιδρυτής του ανεκδιήγητου «Μετώπου λογικής κατά του εθνικισμού».

– Πρωτεργάτης του αντι-χριστοδουλισμού. Ομιλητής (μαζί με Στέφανο Μάνο, Νίκο Σηφουνάκη, Μιχάλη Σταθόπουλο) στην παρουσίαση του βιβλίου του υβριστού Μανώλη Βασιλάκη για τον Αρχιεπίσκοπο. (Για να αντιληφθούμε το επίπεδο του υβριστού Μανώλη Βασιλάκη και των φίλων του, αρκεί να θυμήσουμε ότι το βιβλίο του έχει στο εξώφυλλο φωτογραφία της αστυνομικής ταυτότητος του αρχιεπισκόπου, της οποίας ο αριθμός τυγχάνει να περιέχει τα ψηφία «666», πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν οι ανωτέρω γελοίοι σκούζοντας ότι ο αρχιεπίσκοπος είναι ο Αντίχρισστος!)

Θαυμάστε ακολούθως μερικές από τις ύβρεις του «ευγενούς και νηφάλιου, ηθικού, τίμιου, ευπατρίδη ρήτορα» της Αριστεράς. Το πρώτο απόσπασμα είναι από ανακοίνωσι που διένειμε ηλεκτρονικώς ο σκοπιανολάγνος Νακρατζάς· το δεύτερο από την «Ελευθεροτυπία». Τά προωθώ, τονίζω, όχι για να κρίνη κανείς εάν συμφωνεί με τις θέσεις του αρχιεπισκόπου ή του Κύρκου, αλλά για να θαυμάσουμε το επίπεδο, το ήθος και το λεξιλόγιο του «ευγενούς και νηφάλιου ευπατρίδη της Αριστεράς».

* * *

From: g.nakratzas@wxs.nl
Date: Wed, 07 Jun 2006 09:57:13 +0200
Subject: Fw: Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

«Θεωρώ ότι είναι ο αντίχριστος ο κ. Χριστόδουλος» δήλωσε στα τηλεοπτικά κανάλια ο Λεωνίδας Κύρκος πριν από την παρουσίαση του βιβλίου «Η Μάστιγα του Θεού», λόγω του συμβολισμού της ημέρας: 6.6.2006. Η ομιλία του είχε τίτλο: «Χριστόδουλος: “Ο Αρχιερέας του Σκότους”».

Ο Στέφανος Μάνος πρότεινε: Κάποια εφημερίδα να μοιράσει σε δύο τόμους το βιβλίο για να πληροφορηθεί ο κόσμος τι είναι και τι εκπροσωπεί ο Χριστόδουλος. Να φροντίσουμε να διατίθεται σε ειδική τιμή το βιλίο για τους κληρικούς. Επίσης να κάνουν δώρο οι παρευρισκόμενοι ένα βιβλίο στον παπά της ενορίας τους και άλλα τέτοια προωθημένα.

Οι Εκδόσεις μοίρασαν στον κόσμο και το “συλλεκτικό” φυλλάδιο με την ταυτότητα του Χριστόδουλου-666 , το οποίο έγινε ανάρπαστο.

* * *

Η Μάστιγα του Θεού και… του Χριστόδουλου

(«Ελευθεροτυπία», 7-6-2000)

Είναι άγνωστο πόσες φορές ακούστηκε το όνομα Χριστόδουλος χθες το μεσημέρι στην αίθουσα της Ενωσης Συντακτών, όπου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Βασιλάκη «Η Μάστιγα του Θεού» (εκδ. Γνώσεις). Και μ’ όσα ακούστηκαν έμοιαζε ο αρχιεπίσκοπος πρωταγωνιστής σ’ ένα από τα πολλά ανέκδοτα που έχει πει.

Ο Λεωνίδας Κύρκος μίλησε «για την ασυγκράτητη πολιτικολογία του», «τις σκοταδιστικές παρεμβάσεις του». Είπε ότι είναι «Χομεϊνί» και πρόσθεσε ότι αναδείχτηκε σε «αρχιερέα της εθνικοφροσύνης, σε ιδεολογικό αρχηγό της συντηρητικής παράταξης σε μια στιγμή κρίσης της ιδεολογίας της».

«Ωρίμασε η ανάγκη ενός μεγάλου κινήματος υπεράσπισης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, δηλαδή της σύγχρονης ελληνικής πολιτείας. Ο αρχιεπίσκοπος θα μείνει στην Ιστορία σαν “Ο Αρχιερέας του Σκότους”», κατέληξε ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος, αναφερόμενος στον κ. Χριστόδουλο πρόσθεσε ότι ασχολείται με όλα (οικονομία, εξωτερική και εσωτερική πολιτική) εκτός από αυτό για το οποίο προορίζεται. Και μιλώντας για το σχέδιο νόμου για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας που απορρίφθηκε από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., είπε ότι δεν το περίμενε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ «η Ν.Δ. ασκεί τέτοια τρομοκρατία εις βάρος των βουλευτών της ώστε κανένας δεν ψήφισε την πρόταση».

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου είπε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να πρωτοπορήσει στην επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος για το θέμα του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας».

Ο Μιχάλης Σταθόπουλος μίλησε… θεολογικά: «Ο Απόστολος Παύλος είχε πει: Αν έχω όλη την πίστη ώστε να μετακινώ βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη, δεν είναι τίποτα. Πόση σχέση έχουν τα λόγια του αρχιεπισκόπου με την αγάπη που ύμνησε ο Απόστολος Παύλος;». Τους ομιλητές της εκδήλωσης συντόνισε ο δημοσιογράφος Ριχάρδος Σωμερίτης που περιέγραψε το βιβλίο ως την «πολιτική βιογραφία του αρχιεπισκόπου» και επισήμανε ότι έχει επιτυχία στους κύκλους της Εκκλησίας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκε και ο Κώστας Μπακογιάννης, σύμβουλος της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.

Την ώρα της παρουσίασης του βιβλίου ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από τη Σύνοδο επαναλάμβανε το εαυτό του.

«Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν την περιθωριοποίηση της Εκκλησίας, την απώθησή της στο κοινωνικό περιθώριο, αρνούμενες να αναγνωρίσουν όλως αδικαιολογήτως, αθεμίτως, παρανόμως και αντισυνταγματικώς στην Εκκλησία το δικαίωμα να εκφέρει γνώμη περί όλων των ζητημάτων που αναφέρονται στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου», είπε και συμπλήρωσε: «Από αυτό το δικαίωμα δεν πρόκειται να παραιτηθούμε ποτέ, όσο και αν θέλουν να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται».

Θ. ΤΣΑΤΣΗΣ tsath@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 07/06/2006

* * *

Μεταξύ των δολοφόνων του Κίτσου Μαλτέζου ο Λεωνίδας Κύρκος

Την 3-9-2011 η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ δημοσίευσε την τελευταία συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου στον δημοσιογράφο Σταύρο Θεοδωράκη. Σε αυτή ο Κύρκος λέει πως ήταν παρών στην δολοφονία του Κίτσου Μαλτέζου τον Φεβρουάριο του 1944 από «σύντροφο». Και ενώ και ο τελευταίος δημοσιογράφος, μετά από αυτή την αποκάλυψη, θα συνέχιζε ρωτώντας «πώς; με ποιά ιδιότητα; εσείς δεν ήσασταν οργανωμένος στο κόμμα των δολοφόνων του Μαλτέζου;», ο Θεοδωράκης προτίμησε να συνεχίσει την συνέντευξη με ερωτήσεις για τους «αγανακτισμένους».

– Υπήρξαν στιγμές που νιώσατε πιο κοντά σε αντιπάλους, παρά σε συντρόφους;
– Σπάνιες. Υπήρξαν όμως.
– Θέλετε να μου πείτε κάποια από αυτές τις φορές;
– Η πιο κραυγαλέα ήταν όταν ένας σύντροφος δολοφόνησε μπροστά στα μάτια μου τον φοιτητή της Νομικής Κίτσο Μακρυγιάννη-Μαλτέζο, έναν λεβέντη νέο. Ο Εμφύλιος ήταν γεμάτος με τέτοια περιστατικά. Σε μερικούς όμως δεν δίδαξαν τίποτε.

* * *

Μανώλης Βασιλάκης: λιβελογράφος, συλλἐκτης μηνύσεων και δηλωσίας

Ο πλέον έξαλλος υβριστής του καθηγητού Γιανναρά (και του μακαριστού Χριστοδούλου) ήταν ένας φαιδρός λιβελογράφος, στην υπηρεσία πάντοτε της προοδευτικιάς εθνομηδενιστικής καθεστωτικής διανοήσεως, ο Μανώλης Βασιλάκης. Ήδη το 1999 είχε συλλέξει εναντίον του, από διαφόρους μηνυτές, δεκατρείς μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμησι, και είχε προηγούμενα με τον καθηγητή Χρήστο Γιανναρά, πριν ακόμη την επιφυλλίδα της 5-12-1999 του τελευταίου. Στην ακόλουθη επιφυλλίδα του καθηγητού Γιανναρά («Ως δεινής μανίας αιχμάλωτοι», «Η Καθημερινή», 19-12-1999) παρουσιάζεται ένα δείγμα των μεθόδων και του ήθους του ανδρός.


Στις 23-10-2001, μετά από νέα καταδίκη του από την Ελληνική Δικαιοσύνη, για συκοφαντική δυσφήμισι του Φαήλου Κρανιδιώτη και του συλλόγου «Δίκτυο 21» αυτήν την φορά, ο Μανώλης Βασιλάκης, υπεχρεώθη να προβή σε εξευτελιστική δημόσια δήλωσι μετανοίας.

Διαφημίσεις

Ἐτικέττες: , ,

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...