Ηθικός αυτουργός ο φασίστας Τσαγκαρουσιάνος και οι φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ για την τραμπούκικη επίθεση των θρασύδειλων αριστεριστών κατά των εθνικιστών εκδοτών στην έκθεση βιβλίου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ηθικός αυτουργός ο φασίστας Τσαγκαρουσιάνος και οι φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ για την τραμπούκικη επίθεση των θρασύδειλων αριστεριστών κατά των εθνικιστών εκδοτών στην έκθεση βιβλίου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το αισχρό, φασιστικό editorial του Στάθη Τσαγκαρουσιάνου στην εφημερίδα LIFO (τ. 81, 27 Σεπτ. 2007)

(Θα ήταν για γέλια, για σάπιες τομάτες και αυγά, αν δεν είχε πάει άνθρωπος στο νοσοκομείο και δεν είχαν καεί βιβλία εξ’ αιτίας αυτού του κειμένου.)

Τα στοιχεία επικοινωνίας της εφημερίδος:
Εφημερίδα LIFO
Βουλής 22, Σύνταγμα
email: info@dyodeka.gr
τηλ.: 210.3254290
fax: 210.3249785

Τα γεγονότα:

AΝΑΝΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Ελεύθερος Κόσμος», 30 Σεπτ. 2007

Το βράδυ του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση βιβλίου της Διονυσίου Αεροπαγίτου, κάποια αρρωστημένα μυαλά επιτέθηκαν εναντίον ανθρώπων, των οποίων το μόνο έγκλημα ήταν ότι διέθεταν βιβλία προς πώληση.

Θύμα της αριστερής βίας έπεσε ένας εργαζόμενος του βιβλιοπωλείου «Νέα Θέσις». Για μία ακόμη φορά, τα χαϊδεμένα παιδιά του συστήματος βόλταραν στο κέντρο της Αθήνας, και υπό την ανοχή του κράτους, έκαναν την «δουλειά» τους! Περνώντας μπροστά από το Ηρώδειο, πάνω από 40 οπλισμένα άτομα, μπήκαν στην έκθεση βιβλίου και επετέθησαν εναντίον διαφόρων πάγκων οι οποίοι πουλούσαν πατριωτικά βιβλία.

Για μία ακόμη φορά δεν έγινε καμία σύλληψη, και οι τραμπούκοι έφυγαν ανενόχλητοι. Πάνω από δέκα τέτοιου είδους ενέργειες έχουν λάβει χώρα τον τελευταίο χρόνο. Και ποτέ δεν έχει γίνει ούτε μία σύλληψη. Είναι τυχαίο;

Διαβάστε σχετικά:
Σε free press εφημερίδα είχε προηγηθεί στοχοποίηση
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ή μήπως το «βαθύ» κράτος, η αριστερή χούντα που εξουσιάζει την πατρίδα μας φροντίζει να καλύπτει τα «παιδιά» που κάνουν τις βρωμοδουλειές τους; Μήπως κάποιοι, λίγες μόνο ημέρες μετά τις εκλογές, θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους τους πατριώτες;

Οι κύριοι αυτοί στο όνομα της «ελευθερίας» και της «αριστεράς», πραγματοποιούν δολοφονικές επιθέσεις και καίνε βιβλία! Για πόσο καιρό θα τους το επιτρέπουμε;

Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ
«Ελεύθερος Κόσμος», 30 Σεπτ. 2007

Αυτοί που πραγματοποίησαν την επίθεση το Σάββατο το βράδυ στην έκθεση βιβλίου, τραυματίζοντας ανθρώπους και καταστρέφοντας βιβλία, δεν είναι άτομα τα οποία ξυπνησαν μία ημέρα και αποφάσισαν να “πάρουν τον νόμο” στα χέρια τους. Δεν είναι άτομα τα οποία δρουν αυτόβουλα. Είναι αποτελέσματα μίας μακράς διαδικασίας η οποία ως σκοπό έχει να φιμώσει οποιονδήποτε αντιτίθεται στην νόρμα που προσπαθούν να επιβάλλουν στην κοινωνία. Είναι αποτελέσματαα συγκεκριμένων διεργασιών και νοοτροπιών. Διαβάστε ένα κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε στην free press εφημερίδα lifo και το οποίο ουσιασικά καλεί σε pogrom εναντίων των συγκεκριμένων ανθρώπων:

«Χαζεύοντας, βρέθηκα χωρίς να το καταλάβω σε ένα περίπτερο αλλιώτικο από τα άλλα. Μέσα ήταν ένα παιδί με ξυρισμένο κεφάλι. ‘Ακρη άκρη στα εκθέματα ήταν ένα βιβλίο για τους Εβραίους και δίπλα του ένα βιβλίο για τους «κίναιδους». Στο οπισθόφυλλο ήταν γραμμένη η φράση: «Στην μονογραφία αυτήν αναλύεται ο κιναιδισμός, ως πράξις εκφυλισμού, διότι αντίκειται προς τον φυσικόν νόμον της έλξεως των δυο φύλων και καταγγέλλεται η τηλεοπτική και πολιτική αλητεία, που ιδιοτελώς προβάλλει τους ομοφυλοφίλους». Έτσι όπως ήμουν χαλαρός, τα ‘χασα. Είδα και τους άλλους τίτλους, βγαλμένους όλους από έναν εφιάλτη: Γκαίμπελς, η πολιτική προπαγάνδα, Ας μιλήσουμε για Εβραίους, Ο αξιωματικός και οι νεοραγιάδες κ.ο.κ. Το παιδί μέσα κατάλαβε την ειλικρινή μου έκπληξη και αντέδρασε με κάτι μεταξύ ντροπής και ενοχλήσεως. Χαλάστηκε το στομάχι μου. Έφυγα με πεσμένα αυτιά. Ακόμα κι εδώ, που υποτίθεται υπήρχε μια ασφαλής κοιλιά να μας προφυλάξει από την πολιτική μικρότητα της εποχής και τη στένωση του ανθρώπινου πνεύματος, είχαν καταφέρει να φυτρώσουν τα πανάρχαια άνθη του κακού: ο ρατσισμός, η μισανθρωπία, ο νεοφασισμός.

»Προσωπικώς, διαφωνώ με το ρητό (που πριν χρόνια είχε αναρτημένο το «Βήμα» στην πρώτη του σελίδα – έστω υποκριτικά) «Διαφωνώ μαζί σου, αλλά θα υπερασπίσω έως θανάτου το δικαίωμά σου να μιλάς». Αυτό ήταν η κερκόπορτα, μέσα από την οποία τα πιο δολοφονικά και ανελεύθερα πνεύματα μπήκαν στη νεοφιλελεύθερη κοινωνία για να τη μαγαρίσουν. Είμαι υπέρ της λογοκρισίας και της αυστηρής πόρτας. Οι φασίστες δεν θέλω να μιλούν. Οι δολοφόνοι να μη σφάζουν. Οι ρατσιστές να μην κυνηγάνε δέκα δέκα τους μετανάστες και να τους σαπίζουν στο ξύλο. Κάτι παραπάνω: Θέλω τέτοιοι άνθρωποι να απομονωθούν, να μην τους μιλάει κανείς, να μην τους ακούει κανείς. Να γυρίσουν στις καταπακτές τους, με τα γελοία σύμβολα, τα παραστρατιωτικά τάγματα, τις φαιδρές πυραμίδες, τις ανελλήνιστες ελληνικούρες τους. Τέτοιοι εκδότες δεν έχουν θέση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, δεν έχουν θέση στο επάγγελμα που τίμησαν ένας Βλάχος, ένας Καρύδης και μια Καλλιανέση. Τα παιδιά με τα ξυρισμένα κεφάλια ας πάνε στην Ομόνοια να σφάξουν μαύρους μετανάστες, όπως έκαναν στο παρελθόν. Ή ας πουλάνε βιβλία μέσω ίντερνετ – όχι κάτω από την Ακρόπολη. Τέτοια ελευθερία του λόγου τη θεωρώ φλώρικο μεταμοντερνισμό, που την ώρα μιας σφαγής κοιτάει την ωραία καμπύλη που διαγράφει το μαχαίρι. Και του βρίσκει αισθητικές αρετές.»

Προφανώς ο συντάκτης του άρθρου εκτρέφει συμπεριφορές σαν κι αυτές του Σαββάτου. Προφανώς εκμεταλλευόμενος το ότι γράφει μία σελίδα σε ένα περιοδικο, αυτοανακυρήχθηκε “λαοδίκης” και έχει πλέον το δικαίωμα να κρίνει -αρχικά ποιοι θα παρευρίσκονται στην έκθεση βιβλίου και αργότερα ποιοι θα αναπνέουν αέρα. Δεν είναι αυτός ο άνθρωπος ηθικός αυτουργός των γεγονότων του Σαββάτου; Δεν θεωρεί ότι φέρει ευθύνη, επειδή κάποια παιδιά βρέθηκαν στο νοσοκομείο;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
«Ελεύθερος Κόσμος», 30 Σεπτ. 2007

Σχετικά με το θέμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Αϊβαλιώτης ζήτησε απο όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις να καταδικάσουν αυτήν την απαράδεκτη επίθεση.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: «Λυπάμαι που θα αρχίσω με κάτι δυσάρεστο. Θα ήθελα να ενημερώσω τους συναδέλφους ότι πριν από λίγο «γνωστοί-άγνωστοι» επέδραμαν στην Έκθεση Βιβλίου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έσπασαν αρκετά περίπτερα, έδειραν ανθρώπους και έκαψαν βιβλία. Θα παρακαλούσα να καταδικάσει το Σώμα τη φασιστική αυτή πρακτική και θα ήθελα να μάθω τι θα κάνει η Κυβέρνηση, ώστε να περιφρουρήσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στη χώρα μας.»

Το θέμα βέβαια δεν είναι μόνο το αν θα καταδικάσει το “Σώμα”, αλλά και το τι πρόκειται να πράξει. Γιατί μέχρι στιγμής, τα συγκεκριμένα άτομα, χαίρουν μιας πολύ ύποπτης ασυλίας…

Ἐτικέττες: , , ,

8 ἀπαντήσεις to “Ηθικός αυτουργός ο φασίστας Τσαγκαρουσιάνος και οι φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ για την τραμπούκικη επίθεση των θρασύδειλων αριστεριστών κατά των εθνικιστών εκδοτών στην έκθεση βιβλίου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου”

  1. discolata Says:

    Τυχαία τελείως βρήκα το ιστολόγιό σας. Και μετά μια πρώτη ανάγνωση και αν και πάλεψα να πείσω τον εαυτό μου να μη σας αφήσει κανένα σχόλιο, τελικά δεν κρατιέμαι και θα το κάνω. Και ίσως το μετανιώσω μετά, αλλά δε μπορώ να πράξω αλλιώς.

    Είστε σίγουρος ότι διαβάσατε το ίδιο με εμάς άρθρο του κυρίου Τσαγκαρουσιάνου; Εϊστε απολύτως βέβαιος, ότι το καταλάβατε;

    Μένω άφωνη. Θα έλεγε κανείς, ότι η γνώση της ελληνικής αρκεί.

    Και τέλος πάντων, εσείς μπορείτε να γράφετε ότι θέλετε και να καταλήγετε σε ότι συμπεράσματα θέλετε, αλλά σας παρακαλώ, αλλάξτε το ταχύτερο δυνατό το όνομα του ιστολογίου σας, διότι ντροπιάζει τη λογική του Έλληνα, την ελευθερία του, ντροπιάζει εμένα προσωπικά. Βάλτε ότι όνομα θέλετε, όμως σαν Ελληνίδα δε δέχομαι να χρησιμοποιείτε το όνομα της χώρας μου σαν τίτλο ενός σπιτιού που δημοσιεύει κείμενα όπως τα δικά σας.

    Εξάλλου, δεν πρόκειται για απόψεις ενός κράτους ή έθνους, ούτε ο συντάκτης είναι η επίσημη φωνή της πατρίδας μας (και είναι ασφαλές να παραδεχτούμε όλοι, πως και δεν πρόκειται ευτυχώς ποτέ), αλλά για προσωπικές αυτομαστιγώσεις της γλώσσας ενός συντάκτη με πιπέρια χωρίς κανέναν απολύτως εμφανή λόγο. Ενός συντάκτη που είναι ξεκάθαρα εκτός τόπου και χρόνου.

    Έλεος δηλαδή πια. Σταματήστε να βλέπετε ανθέλληνες γύρω σας. Δεν είναι παρά μόνο φαντάσματα. Μιλάτε για φασισμό, εσείς;

  2. knighttemplargr Says:

    Αριστερός φασισμός, δεξιός φασισμός, τα ίδια είναι… Τα χρώματα και οι ταμπέλες αλλάζουν μόνο.

    Κάτω η βία και ο φανατισμός γενικά. Όλοι Έλληνες είμαστε, όλοι τον ίδιο τόπο αγαπάμε, τα ίδια πράγματα θέλουμε… Ο πραγματικός εχθρός είναι αυτοί που πλουτίζουν στις πλάτες μας, κι εμείς καθόμαστε και πλακωνόμαστε μεταξύ μας…

  3. ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ Says:

    Δεν μου λέτε, κυρία discolata,

    Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Δεν έχετε καν την εντιμότητα να καταδικάσετε την βάρβαρη, τραμπούκικη και σκοταδιστική συγχρόνως επίθεση; Μία λέξη να πείτε, έτσι για τα προσχήματα; Να πείτε ένα «συγγνώμη», να καταδικάσετε έστω το κατάπτυστο άρθρο του κυρίου αυτού; Άρθρο που θα ήταν για γέλια βεβαίως, για τις ανοησίες και τους παραλογισμούς που αραδιάζει, αν δεν είχε πάει άνθρωπος στο νοσοκομείο με σπασμένο κεφάλι εξ αιτίας του.

    Λίγη ντροπή δεν έχετε; Καταλάβατε τι διαβάσετε; Ένα γελοίο άρθρο το οποίο αμφισβητεί ευθέως το δικαίωμα ανθρώπων να εκφέρουν την γνώμη τους μέσω βιβλίων, να προβάλλουν τις ιδέες τους! Επειδή δεν του αρέσουν αυτού, και τον… πειράζουν στο στομάχι! Αν είναι δυνατόν!

    Και γι’ αυτό το γελοίο άρθρο, δεν έφαγε σάπιες τομάτες και αυγά ο κύριος Τσαγκαρουσιάνος, από όλους, όπως έπρεπε. Κι αυτό το κείμενο κυκλοφορεί στο ιντυμήντια των θρασύδειλων αναρχοκουκουλοφόρων. Και μέσα σε δυο μέρες οι αναρχοτραμπούκοι κάνουν πράξη την “ευχή” του κ. Τσαγκαρουσιάνου. Εμπνεύστηκαν απ’ αυτόν. Ενήργησαν με την νοοτροπία με την οποία αυτός έγραψε ό,τι έγραψε. Δεν το σχεδίασε και δεν το ήθελε ο ίδιος; Ναι. Αλλά ελπίζω να νιώθει έστω λίγες ενοχές τώρα. Να βγει και να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως από τα παιδιά που πήγαν στο νοσοκομείο. Περιμένω να το κάνει, πιστεύω ότι θα κατάλαβε το λάθος του και θα το κάνει. Αλλά έπρεπε να τ’ ακούσει. Εσείς όμως, το καταλάβατε; Φοβούμαι πως όχι.

    Αλλά ενοχές θα έπρεπε να νιώθουμε όλοι μας για την σιωπή μας. Ειδικά οι τάχα κοπτόμενοι περί “δημοκρατίας”. Ειδικά το ένοχο κράτος, το κατεστημένο, που αφήνει τις ομάδες κρούσης των αριστεριστών ασύδοτες.

    Άκου «σταματήστε να βλέπετε ανθέλληνες». Δεν βλέπουμε απλώς ανθέλληνες, κυρία μου, δολοφόνους βλέπουμε. Θρασύδειλους δολοφόνους, τριάντα (30) οπλισμένους κουκουλοφόρους με καδρόνια, έναντι δύο (2) παιδιών, θρασύδειλους δολοφόνους! Ε δεν σας περάσει! Τα έχουμε περάσει κι άλλες φορές και έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε!

    Και έχετε το θράσος να κάνετε και συστάσεις. Μια λέξη δεν βρήκατε για να καταδικάσετε τα γεγονότα. Μια λέξη.

    Μην μπείτε στον κόπο να απαντήσετε.

  4. Περισσότερα για την επίθεση των αναρχοτραμπούκων αριστεριστών εναντίον των βιβλίων και των εκδοτών « ΕΛΛΑΣ Says:

    […] ΕΛΛΑΣ Ὦ παῖδες Ἑλλήνων, ἴτε, ἐλευθεροῦτε πατρίδ’, ἐλευθεροῦτε δὲ παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη, θήκας τε προγόνων· νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών. (Αἰσχύλος, «Πέρσαι») « Ηθικός αυτουργός ο φασίστας Τσαγκαρουσιάνος και οι φα… […]

  5. Εκδικητής Says:

    Εριχθόνιε, ησύχασε. Οι συναγωνιστές είναι καλά. Στο νοσοκομείο τους έκαναν μερικά ράματα στο κεφάλι και έφυγαν. Οι αναρχικές κότες, ακόμη και τριάντα- σαράντα εναντίον δύο δικών μας, δεν κάθησαν να διακινδυνεύσουν παραπάνω. (Δυο- τρεις άλλοι δικοί μας να προλάβαιναν να έρθουν, οι κότες θα τα έβρισκαν δύσκολα.) Και πριν καταφέρουν να χτυπήσουν τους δικούς μας, δύο αναρχικές κότες είχαν ήδη βγει εκτός μάχης και έφτυναν αίμα! ΤΙΜΗ ΣΤΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ!

    Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει!

  6. ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ Says:

    Τιμή στους αγωνιστές, Εκδικητή!

    Αλλά ξέρεις σε τι μόνο διαφωνώ μαζί σου; Το σύνθημα «αναρχικοί και μπολσεβίκοι» και τα παρόμοια, είναι λάθος! Είναι αυτοί αναρχικοί; κομμουνιστές; ιδεολόγοι; επαναστάτες ενάντια στο σύστημα και στην παγκοσμιοποίηση; Όχι δα! Ο αναρχισμός είναι σοβαρή ιδεολογία. Μπορεί να είμαστε αντίθετοι, αλλά είναι σοβαρή ιδεολογία, για την οποία, ναι, μπορεί να αγωνιστεί κανείς. Ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης έχει δημοσιεύσει άρθρα στην Ελληνική Αγωγή και έχει εκδόσει και βιβλίο για την αναρχική σκέψη, ειδικά στην αρχαία Ελλάδα; Τα ξέρουν αυτά οι άπλυτοι; Σοβαρά μιλάμε; Ούτε τον Μπακούνιν και τον Κροπότκιν δεν γνωρίζουν; Είναι πάλι κομμουνιστές; Είναι επαναστάτες ενάντια στο κατεστημένο και την παγκοσμιοποίηση; Όχι! Το ακριβώς αντίθετο! Όργανα της παγκοσμιοποίησης είναι, τσιράκια του κατεστημένου, παρακρατικά σώματα επιβολής της νέας τάξης πραγμάτων! Χτυπούν εκ συστήματος τους αγωνιστές ενάντια στην παγκοσμιοποίηση, τους Έλληνες εθνικιστές, ακόμη και τον χώρο της πατριωτικής αριστεράς. Χτυπούν όλους τους πατριώτες, εργάζονται για την αποεθνικοποίηση, την κατάργηση των συνόρων, την λοβοτόμηση των Ελλήνων πολιτών και την μετατροπή τους σε πρόβατα, δούλους του καπιταλισμού, του διεθνούς κεφαλαίου και του εξουσιασμού. Εργάζονται για την υπονόμευση της Ελλάδος και την υποταγή μας στην στρατοκρατική τουρκία και την αμερικανική πλανηταρχία. Πληρωμένοι πράκτορες αυτοί που τους κατευθύνουν, άβουλα πιόνια, χαλασμένα μυαλά από την προπαγάνδα και την πρέζα οι πιο αθώοι, γιατί υπάρχουν και οι φθονεροί, διεστραμμένοι μισέλληνες, η αστυνομία που τάχα πολεμούν τους προστατεύει και κυνηγά τους εθνικιστές, δούλοι του συστήματος είναι, οι παρακρατικές ομάδες κρούσης της πραγματικής εξουσίας, της ψευτοπροοδευτικής αριστεράς και του εθνομηδενιστικού νεοφιλελευθερισμού (και κάποιων σαχλών αυνανιζόμενων ψευτοδιανοουμένων τύπου Τσαγκαρουσιάνου – αρκετά ασχοληθήκαμε μαζί του, ας τον αφήσουμε, να μην κλαίγεται κιόλας), οι οποίοι και τους προστατεύουν και τους χρησιμοποιούν.

    Εμείς οι εθνικιστές στην βία προτάσσουμε τα στήθη μας και στην αποβλάκωση το πνεύμα μας, πολεμούμε για ιδέες, για πατρίδα και λαό, ενάντια στην διεθνή εξουσία και στο κατεστημένο. Ο κόσμος άρχισε να ξυπνά, καταλαβαίνει πια ποιοι είναι οι επαναστάτες και ποιοι οι εξουσιαστές, ποιοι είναι οι πραγματικοί φασίστες, τα όργανα της καπιταλιστικής νέας τάξης, και ποιοι οι ελεύθεροι και υπερήφανοι Έλληνες. Οι Έλληνες σηκώνουν και πάλι κεφάλι!

  7. Πέλοπας Says:

    …και οι Φασίστες του ΣΥΡΙΖΑ…
    Το έχω πει και άλλες φορές, το λέω και πάλι.
    Στους Κομμουνιστές αναφερόμαστε με τον χαρακτηρισμό που τους χαρακτηρίζει και ταιριάζει απόλυτα. Σταλινιστές!
    Ο οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός ενός Κομμουνιστή πρέπει να έχει σαν πρώτο συνθετικό τον Στάλιν!
    Αλοίμονό μας αν εξομοιώνουμε τον Εθνικοκοινωνισμό με τον Σταλινισμό.
    Άστε που πονάει!

  8. ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ Says:

    Έχεις δίκιο Πέλοπα.
    Αλλά έκανα σκοπίμως κατάχρηση της λέξεως “φασίστας”, χρησιμοποιώντας την με τον τρόπο που τήν χρησιμοποιούν αυτοί (οι αριστερούληδες). Δηλαδή χρησιμοποίησα την ίδια τους την φρασεολογία εναντίον τους. Τούς λέω: Όλα αυτά τα κακά, για τα οποία χρησιμοποιείτε την ταμπέλα “φασίστας”, χαρακτηρίζουν εσάς! Τα μούτρα σας είναι οι “φασίστες” που λέτε!
    Όμως, ναι. Το “σταλινικός” είναι και πιο ακριβής προσδιορισμός για την περίπτωσή τους, και εκφράζει όσο παραστατικά χρειάζεται το αποκρουστικό τους πρόσωπο!

Σχολιάστε